Бенефисът на Златните момичета изправи на крака Арена Армеец


Бенефисът на Златните момичета изправи на крака Арена Армеец

През изминалата вечер – 17 ноември, четвъртък, в зала „Арена Армеец София“ се проведе едно от най-грандиозните спортни събития у нас – мултимедийният спектакъл „Отборът“ – бенефис на Златните момичета 2010 – 2016, който показа пред публика състезателките от отбора – Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодоровa, техните ментори г-жа Илиана Раева и Ина Ананиева, както и целия екип, на който се дължат успехите им през последните 7 години, в невиждана от публиката до момента светлина.

Самият спектакъл бе старателно подготвян в продължение на месеци и повече от 50 специалисти, които работиха върху цялостната концепция, режисура, визуални и мултимедийни ефекти, за да се създаде перфектната комбинация между шоу и спорт.

Един от най-обичаните певци у нас – Графа, откри вечерта, като изпя някои от големите си хитове, след което поздрави Националния отбор по художествена гимнастика и даде начало на спектакъла. Спортните легенди Йордан Йовчев и Владимир Николов също изразиха подкрепата си към отбора и българския спорт, като лично се появиха на сцената на бенефиса.

Една от големите изненади на вечерта бе появата на Цвети Стоянова, която лично излезе от ложата си, за да поздрави публиката, която се изправи на крака и дълго аплодира Златното момиче.

Всяка от съотборничките на Цвети бе представена в индивидуална светлина и хореография и всяка състезателка беше посрещната и изпратeна oт публиката с бурни аплодисменти. В спектакъла бяха представени официално и новите надежди на Националния ансамбъл по художествена гимнастика, които поеха щафетата от своите предшественици в символичен танц като кулминация на спектакъла.

Един от най-емоционалните моменти по време на вечерта бе речта на г-жа Илиана Раева, която с треперещ от вълнение глас благодари поименно на всеки един член на екипа, грижил се за момичетата през годините, както и на самите състезателки, като им пожела винаги в живота да посрещат всяко изпитание със същата сила, вяра и детска чистота в себе си, както и когато за първи път са стъпили в залата в началото на кариерата си. Заедно с Ина Ананиева дветe дами преминаха пред цялата зала и поздравиха публиката на трибуните, която ги приветстваше на крака.

Специално за бенефиса хореографите Маргарита Будинова и Елица Павликенова създадоха уникални съчетания, които изненадaха публиката със съчетание на класически елементи от художествената гимнастика и танцови стъпки. Теренът на сцената бе превърнат в огромен мултимедиен екран и всяко едно от момичетата беше поставено в собствена мултимедийна среда. Типичното за този спорт бяло осветление бе заменено с нетрадиционно в допълнение със стилизирани видео материали, които да представят изграждането на отбора от самото му създаване и пътят към големия успех.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама
Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама