България ще се включи в Wings for Life World Run за шести път


 България ще се включи в Wings for Life World Run за шести път
Снимка: ПР

Най-голямото световно бягане с кауза – Wings for Life World Run, се завръща и през 2022. На 8-ми май точно в 14:00 ч. местно време хиляди души от десетки различни държави ще стартират едновременно, за да подкрепят фондация Wings for Life в мисията й гръбначните увреждания да станат напълно лечими. Сред тези страни за шести пореден път ще бъде и България.

Регистрация за събитието

Тази година в София ще се проведе официално организирано събитие от Run BG, в което всеки може да се включи.

Повече информация за бягането в Борисовата градина ще намерите ТУК.

Регистрацията за събитието e вече отворена. Още сега имате възможност да дадете своя принос за каузата, като се запишете за участие в събитието на 8-ми май. Можете да го направите през приложението на Wings For Life (достъпно с Android и iOS). Минималната такса, която дарявате с регистрацията си, е 8 евро, но ако желаете, можете да допринесете и с по-висока сума.

Защо е важно да се включим

С участието си в кампанията вие стимулиратe напредъка в изследователската дейност, която търси лек за гръбначните заболявания. В последните години все повече учени от цял свят считат, че дори и хроничните увреждания могат да станат лечими.

Колкото повече хора подкрепят каузата, толкова повече се увеличава възможността да бъде намерено решение на проблема съвсем скоро.

През 2021-ва година 184 236 човека се включиха в глобалната инициатива Wings for Life World Run. Събраха се 4,1 мил евро за проучване да се намери лек за хора, претърпели гръбначно-мозъчни травми. По време на миналогодишното бягане, в България се включиха 614 човека, което беше рекорден брой за страната след стартирането на инициативата на местна почва през 2017 г. Общо избяганите километри баха 3 254, 53 km, а средната дължина на пробег в страната - 9,6 km.

Целта на организаторите през 2022-ра година е да се постви нов рекорден брой включили се активисти на глобално ниво и инициативата да привлече 1 000 000 съмишленици.

Повече информация ще намерите на страницата на събитието във Facebook, както и в регистрационната форма тук.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама
Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама