Горим калории с упражнения на високи токчета


Горим калории с упражнения на високи токчета

Вече знаете, че тези 10-сантиметрови токчета ви правят да изглеждате секси, а сега и науката потвърждава това. Скорошно проучване откри, че жените, които носят високи токчета, се възприемат за по-женствени, отколкото тези, които носят ниски обувки.

И тъй като след няколко месеца ще настъпи пролетта, сезонът на късите поли и рокли, е време да се замислим как да се отървем от натрупаните през зимата излишни килца. В някои салони в Америка предлагат интересен метод за отслабване и тонизиране на тялото - тренировки на високи токчета.

Този тип упражнения натоварват мускулите на дупето и краката, а също така подобряват баланса, защото трябва да можете да правите различни упражнения на високи токчета, което усложнява задачата.

Създадени от бившата танцьорка Coryelle Abney през юли 2012, нейните класове помагат на жени да изглеждат грациозно, носейки високи токчета, като същевременно предлагат сериозно изгаряне на калории.

Дамите се разхождат в залата, за да практикуват своята походка и да коригират стойка си. Участничките също така правят силови упражнения като клекове и напади, с които да бъде подсилена долната част на тялото.

Но дали е безопасно да носите високи токчета, докато тренирате? "Зависи от това колко е динамична и натоварваща тренировката, но като цяло, това не е най-добрата идея”, казва Хилъри Бренер, подиатрист (специалист по грижи за краката). "Ако подскачате нагоре и надолу, тежестта на цялото ви тяло пада върху възглавничките на стъпалата ви, което може да доведе до фрактури и увреждане на сухожилие. Също така може да нараните колената и долната част на гърба."

Ето и един видео урок:

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама