Жената, която доказа, че йогата не е само за слаби жени


Жената, която доказа, че йогата не е само за слаби жени

Когато чуят за йога упражнения, повечето хора визуализират в съзнанието си слаби и стегнати тела ала Жизел Бюндхен. Днес обаче ще ви запознаем с вдъхновяващата Джесамин Стенли, която въпреки наднорменото си тегло, може да изпълнява всички йога пози без грам затруднение. Тя е силна, гъвкава и вдъхновява милиони пълни жени по цял свят.

Джесамин започва да практикува по време на един от най-тъмните си житейски периоди. Всъщност, първата ѝ среща с този спорт е съвсем случайна – тя се озовава в йога студио, търсейки „под дърво и камък” опиати, които да успокоят абстиненцията ѝ. Явно любопитството кара Джесамин да се върне отново в студиото, без да предполага, че тази крачка ще промени живота ѝ радикално.

Както сами ще се убедите, структурата на тялото на Джесамин съвсем не отговаря на понятието за „изящество”, но тя доказва, че това изобщо не е необходимо. Именно чрез съвършените си несъвършенства тя успява да промени начина, по който милиони хора възприемат йогата – като спорт за слаби и фини тела. Гъвката инструкторка споделя, че никога не се е чувствала неудобно или не на място по време на упражнения. Въпреки това, забелязала, че в социалните мрежи рядко се откриват снимки на по-пищни момичета, практикуваща асана или някоя друга поза.

Точно по този начин се родила идеята за движението #SizeDoesntMatter (бел.ред. „Размерът няма значение”) – 30-дневно йога предизвикателство. Участващите в него трябва да изхвърлят от живота си всяко изречение, от рода на “Аз съм твърде… за да практикувам йога”, и да го заменят с “Аз мога!”. Засега движението се радва на огромна популярност и Джесамин получава снимки, съобщения и мейли от жени по целия свят. Пухкавата йогистка може да се похвали с любовта на над 80 000 души в социалната мрежа, благодарение на вярата, смелостта и уменията си!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама