ЖИВЕЙ АКТИВНО! вече и във Варна


ЖИВЕЙ АКТИВНО! вече и във Варна

В 10:30 часа на 12 юли на официална церемония пред хотел „Черно море“ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на град Варна Иван Портних, областният управител на града Стоян Пасев и мениджърът „Корпоративни връзки“ в Нестле България Нели Ангелова дадоха начало на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!, която в морската ни столица бе организирана в партньорство с Община Варна.

След тригодишно прекъсване ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново зарадва хилядите почитатели на активния начин на живот във Варна, които поеха към Севастопол от 3 стартови точки. За любителите на велосипедите бе организиран велопоход от Двореца на културата и спорта, в компанията на Тереза Маринова и актьора Симеон Лютаков. Привържениците на ролерите и скейта поеха към Севастопол от Община Варна, заедно с Ангел Ковачев, а параспортисти и хора с увреждания – от храм „Св. Николай Чудотворец”. Към тях се присъединиха посланиците на инициативата в лицето на Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Мадлен Сергеева, Радина Филипова, Гергана Василева, Георгия Кадоглу, Душко Благовестов и мн. др. и заедно поведоха варненци на символичен пешеходен поход към Морската градина.

На 10 различни локации бяха организирани спортни активности, състезания, турнири и танци. Актьорите Симеон Лютаков и Евгени Будинов се включиха във волейболния и баскетболния турнир. Редица местни спортни клубове и младежки организации допринесоха за спортния ден на варненци, като организираха демонстрации, уроци и игри за малки и големи от 11:00 до 18:00 часа. Десетки желаещи участваха и във велоизлета за начинаещи от Севастопол до местност "Ковшак чешма" близо до "Аладжа манастир" с включено каране по шосе и офроуд.

Събитието приключи с грандиозен концерт от 18:30 часа на Пристанище Варна с участието на Рафи, Сантра, Skiller, Невена Пейкова, Играта, Иво и Пламен и Ангел Ковачев. Концертът постави край на изданието на инициативата във Варна, като донесе много усмивки и положителни емоции на всички, които се включиха в активните игри и занимания, състояли се през деня.

След изданията си в София и Варна, ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава с масови събития и в Бургас, организирани в партньорство с местната община.

Движение, спорт, състезания, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна предлагат на сайта jiveiaktivno.bg, и които ще бъдат част от кампанията и в Бургас в края на август 2015г. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook или на сайта на инициативата jiveiaktivno.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама