Как и жените могат да станат мениджъри в звездния футбол


Как и жените могат да станат мениджъри в звездния футбол
Снимка: Архив

Футболът е спортна индустрия, която днес се оценява на милиарди долари и точно това прави интригата още по-вълнуваща за аудиторията. Едва ли е тайна за някого, че футболът е ориентиран предимно за силния пол, макар и през последните години да виждаме развитие на женския футбол, при това с особена скорост. Редно е да отбележим, че в този спорт дамите не отстъпват по нищо на мъжката аудитория и често могат да покажат много по-добри познания и усет към играта, включително и точна аналитична мисъл, която често е противник на запалянковците. Именно тези качества превръщат дамите в много по-успешните играчи при правенето на спортни прогнози. Именно това наблюдават и всички букмейкъри, когато започнем да разглеждаме успехите между половете.

Според Грег Амброзиус, дамите се оказват и много успешни във фентъзи футбола. Според направеното изчисление, при 12 милиона играчи, около 7% са жени и именно те често се нареждат в челните позиции на това предизвикателство. Какво обаче е фентъзи футболът и как точно се играе? Идеята на това предизвикателство е да позволи на всеки играч да създаде футболен отбор, с помощта на виртуална валута. Всеки футболист има стойност, следователно трябва да се направят много добри изчисления, за да може сглобеният хибрид да бъде конкурентно способен. Селекцията може да съдържа между 5 и 15 играча, а един отбор може да се състезава както само в една футболна среща, така и в кръг от първенството или цяло първенство.

Можем да открием фентъзи лига и повече подробности в Palms Bet и ревюто за тях от Betenemy - сайт за професионални спортни прогнози. Въпросният оператор предоставя възможност за изграждане на отбор в Английската Висша лига, както и такъв в родното футболно първенство. Операторът е наложил някои ограничения, в случай, че запалянковците решат да копират най-силния отбор и бързо да сложат край на състезанието - ограниченията са до три играча от даден тим и познанията на дадена лига са от особено значение.

Логично е, че няма как да изправим играчите едни срещу други в реален сблъсък, но тяхното представяне носи точки, които се отразяват веднага в профила на всяка дама - мениджър. Колкото по-активни и успешни са играчите на терена, толкова по-висок е активът, който постъпва в профила. С други думи, ако избраните нападатели отбелязват повече голове, те автоматично трупат и точки. Ако избраният вратар се прослави като непробиваем, това също се отразява. Съществува и негативна страна, ако даден футболист просто не е във форма и прави пропуски, тогава се изваждат точки.

Точно както в света на футбола, така и виртуалната позиция може да се отплати с печалби, най-важното е, че сега дамите не само могат да се изправят срещу останалите запалянковци, но и да докажат, че футболът никога не е бил изконно мъжка територия. Фентъзи футболът все по-често се маркира като семейно забавление и учените споделят, че двойките с особено внимание към спорта, често се състезават именно по този начин. Всеки прави своя виртуален отбор и в рамките на спортния сезон бързо става ясно кой е направил по-добрия избор, а след като точно тази дисциплина се смята за напълно неутрална, победата е особено приятна, а спортният адреналин по време на надпреварата става още по-впечатляващ.

И нека не забравяме още една подробност, жените не само могат да бъдат успешни мениджъри във фентъзи лигите, те заемат и много сериозни постове като мениджъри в реалния футбол. Миналата година забелязахме имена като Ренате Блиндхайм, която стана мениджър на футболния клуб на Сотра. Корин Диакр също получи възможност да ръководи френския клуб Клермон Фут и не можем да отречем, че до голяма степен имаше успех. Точно това пък трябва да ни подсказва, че мъжката хегемония е малко пресилена, особено за футбол. Не трябва да се изненадваме от този факт, мина времето, в което дамите обръщаха повече внимание на футболистите и по-малко на играта, а и нека си го признаем, всяка жена повишава своя сексапил значително, когато заговори за спорт, питайте мъжете!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама