Какво ще се случи със зимните спортове през 2021 г.


Какво ще се случи със зимните спортове през 2021 г.
Снимка: iStock/Guliver

Зимните спортове са в разгара си и погледите на почитателите вече са насочени в тази посока. Въпреки някои трудности, както и високите мерки за сигурност и безопасност, повечето зимни спортове стартираха успешно и позволиха на фенове и атлети да се впуснат в преследване на медали, а трябва да признаем, че и голяма част от публиката се завърна, за да следи отблизо представянето на професионалистите. На този етап можем да забележим, че единствено събитията в Норвегия бяха отложени за дисциплината крос-кънтри ски бягане. Организаторите до последно се надяваха, че ще могат да дадат зелена светлина на атлетите и същите ще могат да се състезават, но за по-голяма безопасност, въпросното събитие беше отложено.

Добрата новина е, че когато една локация затвори вратите, атлетите веднага се преместват на следващата и продължават активна дейност. Следователно само след 6 дена състезанието продължи без прекъсвания в Швейцария, а с оглед на календара към този момент през февруари ще видим скиорите да се състезават в Швеция. Що се отнася до почитателите на ски алпийските дисциплини, добрите новини продължават и за тях с леки изключения. Сезонът официално започна на 18 октомври миналата година в Австрия, но за жалост на 5 декември условията във Франция не позволяваха състезанието да се проведе, поради липсата на достатъчно сняг, атлетите бързо попълниха дупката в календара и мъжете продължиха състезанието в Санта Катерина, Италия, а дамите проведоха състезанието в зимния курорт Куршевел, където италианката Марта Басино и Микаела Шифрин успяха да финишират първи в двата дена от курса.

В края на декември Австрия се оказа не особено благоприятна за състезания и спря състезанието по време на втория етап заради силни ветрове. Що се отнася до същата дисциплина, мъжете със сигурност останаха особено разочаровани, след като швейцарските власти официално отмениха курса Лауберхорн - смятан за един от най-атрактивните в календара. По-късно BBC споделиха, че именно британските туристи са помогнали за решението. Опитите на организаторите, както и предлаганите на драконови мерки, бяха автоматично отхвърлени, а това до някаква степен може да се смята за разочарование.

Впрочем това са и единствените по-сериозни промени в организацията и към този момент планът продължава да се изпълнява с особена точност. Добрата новина е, че зимните спортове не са игнорирани и се радват на сериозно внимание от платформите за спортни прогнози, Efirbet разглежда букмейкърa Bet 365 като особено добър избор за почитателите на тази дисциплина, като по-голямо внимание е насочено именно към дамите. Операторът дава възможност да прогнозираме победителите в ски биатлоните, където липсват всякакви проблеми. Към този момент дамата, която печели вниманието на аудиторията е Тирил Екхов.

30-годишната норвежка показва завидна форма, но не достатъчна, след като Марте Олсбю я изпревари в последния кръг, повеждайки с 8 точки разлика. Февруари ще бъде особено обещаващ, защото следващото събитие в календара насочва вниманието ни именно към Словения и курорта Поклюка. Именно във февруарските месеци ще можем да видим развръзката на хватката, макар и след това да има още две събития в Чехия и Норвегия.

Двете дами продължават много сериозно битката в спринта и преследването, като във второто все още държат равенство с 204 точки. Точно по тази причина откриваме и интересни възможности, които включват номиниране на лидер сред първа стрелба, печеливша разлика в спринта, печеливша разлика в индивидуалното представяне и други. Операторът се е погрижил да улови особените спортни моменти на тази дисциплина, а след като сезонът има зелена светлина да продължи, спокойно можем да видим и един много оспорван и вълнуващ финал. Излишно е да казваме, че Норвегия води с около 28 медала повече пред Франция и Швеция. С оглед на събитията, спокойно можем да кажем, че зимните спортове продължават своята обичайна практика, без да бъдат особено засегнати от техническите причини.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама