Кои са силните жени в смесените бойни изкуства


Кои са силните жени в смесените бойни изкуства
Снимка: Getty Images/Guliver

Силовите контактни спортове привличат почитателите на онази по-сурова доза адреналин от дебрите на смесените бойни изкуства. Именно тук ще открием много адреналин, както и ще имаме честта да разгледаме някои от най-опасните жени на планетата. Най-вероятно мнозина могат да си спомнят мадам Ронда Роузи и уменията, които показва на арената. Бившата медалистка от олимпийските игри, направи сериозен фурор в джудото, но по-впечатляваща беше участието ѝ в смесените бойни изкуства. Ронда дълго време се смяташе за най-опасната жена на планетата, а това отвори вратата за Холивуд. Въпреки смъртоносните си умения, Ронда подчертаваше женственост и красота, но само докато е извън ринга, след това се превръщаше в опасен феномен и заслужен шампион.

Днес майсторката участва в развлекателната индустрия на кеч федерацията WWE. Най-вероятно няма да видим завръщането ѝ в бойните изкуства, а и редица критици ще потвърдят, че днес смесените бойни изкуства предлагат не само кариера на жените, но и възможност да се състезават за титли, да печелят спонсори и да се радват на милиони почитатели от целия свят. Легендата, че всяка дама е крехко и беззащитно създание, официално се смята за невалидно, след като станем свидетели на жените-гладиатори, които излизат на арената.

Всеки фен ще признае, че претендентките тук демонстрират впечатляваща физика, за която много мъже са готови дори да завидят, техничността и уменията в ръкопашния бой се оказват ключови, а самият формат позволява да се използват всички средства (без забранени удари) за победа. Именно по тази причина е трудно дори на експертите да заявят коя точно дама в дадена среща ще бъде победител, понякога и те самите срещат трудности за излъчването на победител. Нека обърнем малко повече внимание на някои от жените, които нито един мъж не желае да срещне нито на ринга, нито извън него.

Аманда Лоренцо Нунес е първата жена в света, която притежава пояса в две категории, нареждайки се до лица като Конър МакГрегър. Освен това е и първата, която успява да защити поясите си и в двете категории. До този момент може да се похвали с 20 победи и 4 загуби, а изборът ѝ е бразилското джиу джуци. Бойното изкуство съчетава захвати и ключове от джудото и самбото, предназначени са за бой на земя - докато практикуващият е повален, но позволяват неутрализиране на противника в рамките на няколко секунди, костващи чупенето на много крайници за отрицателно време.

Аманда познава много добре тайните на този спорт, но освен това се смята и за жената с най-тежки юмруци. Все пак 13 от победите ѝ са постигнати с нокаут. Точно по тази причина ще открием и високи коефициенти в платформата на win bet оналйн залози, където смесените бойни изкуства за жени се радват на особено внимание. Аманда изобщо не е сама в класацията на дамите, конкуренцията се смята за наистина свирепа, а следващият претендент от Киргизстан. В случай, че никога не сте го чували, това е държава, която се намира между Узбекистан, Китай, Афганистан и Туркменистан. Въпросната претендентка се казва Валентина Шевченко, но благодарение на бързите и точни удари, както и скоростта ѝ на ефективност, носят името "Куршумът". Валентина е експерт в бойното изкуство муай-тай, познато още като тайландски бокс. Друг популярен начин да се назовава е "изкуството на 8-те крайника", поради простата причина, че майсторите в този спорт използват цялото си тяло за атака, а уменията на Валентина са успели да я превърнат в шампион на категорията до 57 килограма. Подсилва познанията си с помощта на таекуондо. Бойното изкуство е известно с една особена хармония за неутрализирането на противника и точно това прави играта на тази атлетка толкова важно. В кариерата си до този момент има 6 победи с нокаут, 7 с предаване и още толкова с решение на съдиите. До този момент има само 3 загуби, като две от тях са със съдийско решение и се смятат за доста противоречиви.

Не на последно място трябва да обърнем внимание и на китайката Уейли Жанг. Като първата азиатка в UFC, дамата гордо носи своя прякор "Magnum" и в момента е шампион в категорията до 52 килограма. Нека не се заблуждаваме от крехката ѝ визия, тази жена познава до съвършенство бойни изкуства като бразилското джиу джицу, както и шаолинския стил на кунг-фу. Не случайно я наричат и Брус Лии в този спорт. На ринга дамата демонстрира особен финес и макар да причинява болка, трябва да признаем, че нейните мачове са особено зрелищни. Смесените бойни изкуства със сигурност не са за хората с по-слаби нерви, особено след като никой не знае до каква степен ще ескалира всеки мач, но именно това привлича и феновете от цял свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама