Може ли Кристиано Роналдо да превземе женските сърца и Шампионска Лига отново?


Може ли Кристиано Роналдо да превземе женските сърца и Шампионска Лига отново?
Снимка: Getty Images/Gulliver

Едва ли има много хора, които да не са чували за Кристиано Роналдо. Португалецът е един от най-добрите футболисти на планетата за всички времена и той е известен, както с изявите си на терена, така и с тези извън него. Португалеца има доста интересни и пикантни случки в миналото си, като той е попадал на кориците на жълтите издание не веднъж или два пъти, като неговата физиката и стила му са само част от причините затова.

И въпреки, че португалския мегаталант да е вече на 33-годишна възраст, той продължава да е сред най-добрите в професионалния футбол. Това се потвърждава и от гръмкия му летен трансфер през 2018-та, когато шампиона на Италия Ювентус привлече португалската мегазвезда от Реал Мадрид за зашеметяващите 100 милиона евро. Дори и това да не е най-скъпия трансфер в историята на футбола, то самия факт, че някой отбор е готов да плати такава крупна сума за играч, който е в една напреднала за футболните разбирания възраст, говори достатъчно за качествата на Роналдо.

Естествено, чарът и осанката на Кристиано винаги са го следвали неотлъчно, където и да е бил той, точно както и неговите верни фенове от женското съсловие. Но сега след, като португалския нападател е спечелил почти всичко, което може да се спечели във футбола, пред него остава предизвикателството да надгражда и подобрява своите постижение. Едно от тях несъмнено е евентуалното поредно спечелване на големия трофей от Шампионска Лига, като този път това може да му се случи с нов отбор.

След като той добре познава чувството да си на върха в най-комерсиалния футболен клубен турнир в Европа с отборите на Ман Юнайтед и Реал Мадрид, този сезон той има шанс да го направи и с тима на Ювентус. Още по-интересно, е че Роналдо може да стане и голмайстор на турнира за пореден път. Като малко след хеттрика на Кристиано по време на осминафиналите, един бърз поглед към конкретните залози за голмайстор в Шампионска Лига през сезон 2018/2019 показват, че именно той е втори по коефициент за топ реализатор в турнира, като шанса на португалеца е оценен на 10.00.

Този коефициент е отреден на Кристиано Роналдо благодарение на неговите общо 4 отбелязани гола в турнир до момента през този сезон. Преди него по коефициент обаче се нарежда вечния му съперник Лео Меси, който има цели 8 гола в актива си до момента и коефициент за голмайстор от само 1.50. И въпреки, че всеки футболист е зависим от представянето на своя отбор, то Кристиано винаги е показвал на всички, че той може да носи целия отбор на гърба си.

Португалската мегазвезда също може да се похвали и с приза за най-популярен спортист на планетата през тази година, като това е четвърто поредно отличие за Роналдо в тази престижна класация на ESPN. Макар и това да не е от голямо значение за неговото представяне в Шампионска Лига, то всяко едно отличие, признание и частичка любов от страна на феновете неимоверно покачват самочувствието на Кристиано, като това се пренася и на терена.

И все пак, ще трябва да почакаме още малко за да видим дали португалеца ще успее да стане голмайстор на Шампионска Лига за пореден път и дали той може да триумфира с неговия нов отбор. Но това по-скоро е без значение ако става дума за неговата актуалност сред нежната част от човечеството, тъй като неговото място там е бетонирано, без значение дали печели и губи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама