Наоми Осака - японската звезда на женския тенис


Наоми Осака - японската звезда на женския тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

С вече четири титли от Големия шлем, японката Наоми Осака завоюва все по-солидни позиции в световния женски тенис. Съвсем наскоро родената в Осака тенисистка спечели за втори път в кариерата си Откритото първенство на Австралия. Тя победи на финала американката Дженифър Брейди в два сета и затвърди статута си на една от най-добрите в света в момента. Турнирът можехме да проследим в palms bet и ни предложи наистина силни емоции.

В момента Наоми Осака е №2 в световната ранглиста на WTA, като единствено австралийката Ашли Барти се намира пред нея в подреждането. Може би обаче е въпрос на време Осака да се върне на първата позиция. За последно тя бе №1 в света през месец януари 2019 година след първата си титла в Мелбърн.

Освен две титли на “Аустрейлиън Оупън”, Наоми Осака има и два шампионски трофея от US Open. Тя все още търси първите си титли от Големия шлем на трева и клей, съответно на “Уимбълдън” и “Ролан Гарос”.

Днес Наоми Осака може да се похвали със спечелени почти 20 милиона долара от наградни фондове. Тя е едно от лицата на японския спорт, което ѝ донесе и солидни договори с местни компании като Nissan и Citizen Watch. Тя има и тлъст спонсорски договор с Nike, както и с козметичния бранд Shiseido, часовниците Tag Heuer и модната компания Louis Vuitton.

Като начин на игра, Наоми Осака е определяна като истински властелин на разиграванията от основна линия. Тя умее да удря силно топката, особено от форхенд, като освен това притежава и мощен сервис. Още на 16-годишна възраст Наоми вече удря форхенди с повече от 160 км/ч, което дава солидни предпоставки за бъдещите ѝ успехи на корта. При сервиране японката е успявала да премине границата от 200 км/ч, което я прави една от най-силно сервиращите дами в света за настоящия момент.

През 2018 година Осака прави големия си пробив в световната ранглиста. Тогава тя споделя, че основната причина за прогреса ѝ е психологията. Японката споделя, че се е научила да контролира емоциите си и е успяла значително да подобри своята психика.

В своя личен живот Наоми Осака се старае да изгради образ на активист за социални права. През 2020 година тя направи силно впечатление, когато се отказа от участие на турнира в Синсинати, за да повдигне темата около полицейската стрелба и убийството на чернокожия Джейкъб Блейк в САЩ. Впоследствие на US Open тя се появяваше с маска, върху която бяха изписани имената на афроамериканци, убити от полицията през последните години. Наоми пътува и до Минесота, за да се включи лично в протестите след убийството на Джордж Флойд от полицейски служител. Всичко това не е случайно, тъй като бащата на Наоми Осака е чернокож.

В личния си живот Наоми Осака е щастлива. В момента тя е в романтична връзка с американския рапър Cordae, като двамата често могат да бъдат забелязани заедно. През 2019 и 2020 година престижното списание “Тайм” я включи в списъка си от 100 най-влиятелни личности в света.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама