Нестле за Живей Активно предизвика Владо Николов да ходи пеша


Нестле за Живей Активно предизвика Владо Николов да ходи пеша
Снимка: ПР

Тази година Нестле за Живей Активно! отправи предизвикателство към всички свои партньори и привърженици да оставят автомобилите си, за да извървим заедно 15 000 000 крачки пеша на 22 септември. От своя страна Владо Николов не само прие, но и отправи призива към Екатерина Дафовска.

Най-мащабната кампания за балансирано хранене и активен начин на живот, която се превърна в национално движение, ще се проведе в София, като заедно със Столична община са определени 4 пешеходни маршрута, които всеки може да мине в рамките на Европейския ден без коли. Научете повече ТУК!

Владо Николов бе предизвикан да се включи в инициативата от семейството на неговия бивш съотборник Евгени Иванов - Пушката.

"Идеята да изминем 15 000 000 крачки заедно е страхотна и ни дава възможност да допринесем към едно по-добро бъдеще както за себе си, така и за природата ни", коментира Владо Николов. Той сподели и че се придвижва основно пеша в града тази година, тъй като е сменил семейното си жилище и вече използва възможно най-малко автомобила. Така той и семейството му се придвижват до детската градина, до работа и по този начин могат да останат във форма и в добро настроение. На свой ред той отправи ново предизвикателство към олимпийската шампионка Екатерина Дафовска.

Всички биха могли да се включат в инициативата на Нестле за Живей Активно на 22 септември, независимо че не са професионални спортисти като Дафовска и Николов. Събитието ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността в Европейския ден без автомобили. Идеята е възможно най-много хора да се раздвижат активно и да докажат, че могат поне за ден да оставят колите. Тази година участниците ще имат възможността да извървят заедно 15 000 000 крачки пеша, което в цифри се равнява на 3000 изкачвания на връх Мусала, 30 пъти ходене до морето и 30 преплувания на река Искър.

За втора поредна година ще се проведе в рамките на инициативата ще се проведе и национален конкурс с подкрепата на НСОРБ (Национално сдружение на Общините в Република България), като всяка община ще има възможност да се включи в празника на движението.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама