Race for the Cure 2022 - бягайте в помощ на борбата с рака на гърдата


Race for the Cure 2022 - бягайте в помощ на борбата с рака на гърдата
Снимка: Race for the Cure 2022

5 км бягане, или 3 км ходене – това е благородната дилема пред всеки, желаещ да се включи в Race for the Cure 2022. Четвъртото българско издание на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на болните от рак на гърда ще събере стотици в Южен парк на 25 септември, а стартовата точка е Статуята с гълъбите. На прага на Световният месец за борба със заболяването София ще бъде част от глобална мрежа на доброто, включваща още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

"Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 130 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение", коментира д-р Полина Лъжанска, основател на CancerCare.bg, организатор на Race for the Cure за страната ни. "В България над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака. Желаещите да се включат в събитието на 25 септември могат да го направят индивидуално или отборно. Регистрацията за участие се случва на сайта raceforthecure.bg. Не е необходимо да сте маратонец в топ форма, за да станете част от инициативата. Вашите регистрации са директни дарения за следващата кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда", добавя Лъжанска.

Сумата от Race for the Cure 2022 ще бъдe използвана за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в страната. До момента, чрез двете кампании са прегледани над 2000 жени.

Можете да се регистрирате като индивидуален участник или да поканите семейството си, приятели, колеги, познати и да го регистрирате като вашия отбор на подкрепата. Регистрацията не ви задължава да застанете на старта в София, но помага директно за осигуряването на повече безплатни профилактични прегледи за рак на гърда.

Линк за регистрация bit.ly/RFTCBg2022participate.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама
Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама