Рекорден брой участници от България ще бягат на Wings for Life World Run 2023


Рекорден брой участници от България ще бягат на Wings for Life World Run 2023
Снимка: Red Bull

Рекорден брой участници от България ще бягат заедно на 7 май, точно в 14:00 чaса, за тези, които не могат. За пръв път в 7-годишната история на каузата в страната, Wings for Life World Run има организирани групи в София, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново.

Към момента записалите се участници са над 300, като 100% от всички дарения под формата на стартова такса отиват за проучвания с цел да се намери лек на хора с гръбначно-мозъчни травми.

Бягането набира все по-голяма популярност в страната, а сред посланниците на каузата са рекордьорът в планинското бягане Кирил Николов - Дизела, водещият Део, лекоатлетката Карин Околие, популярният в социалните мрежи треньор Иван Георгиев.

Парапланеристът Веселин Овчаров и кайт-сърфистът Никола Абаджиев също ще бягат в Борисовата Градина, София с останалите участници от града. Пара-олимпиецът Владимир Гюров, заедно с първия български отбор по баскетбол в колички - София Балкан за пореден път застават зад каузата.

Заради уникалния формат на състезанието, всички приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно с разработения Wings for Life World Run App, независимо къде по света се намират.

За да е част от бягането и глобалното класиране, всеки участник трябва да има инсталирано приложението Wings for Life World Run App, достъпно за iOS и Android. След успешно дарение в платформата от миниум 8 евро за страната, участникът е регистриран в глобалната Wings for Life World Run система.

Бяганията започват точно в 14:00 часа. българско време, едновременно в над 190 държави по цялото земно кълбо. Преди даване на общ старт на бягането, приложението трябва да е успешно активирано на телефона на участника.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама