Страхотните ползи от тениса на маса


Страхотните ползи от тениса на маса
Снимка: Sascha Düser / Pixabay

В тази статия ще ви представим някои от най-важните ползи от този страхотен спорт – тенис на маса.

1.Тенисът на маса в идеален спорт както за млади, така и за възрастни хора, защото подобрява концентрацията. В същото време изостря рефлексите.

2.Този спорт развива умствената острота. Това е така, защото при него от голяма важност са скоростта, завъртането и посоката на топчето. Затова повечето добри играчи са изключително добри в решаването на пространствени казуси.

3.Тенис на маса е страхотна игра, която подобрява рефлексите. Благодарение на високата скорост и сравнително малката дистанция, характерни за спорта се подобряват както основните, така и фините мускулни движения. Играта се отличава с интензивно редуване на напрежение и отпускане на мускулите, което подобрява способността им за бърза реакция.

4.Щади ставите. Имали сте операция на коляното, проблеми с гърба, уморени сте от усукване на глезените? Опитайте тенис на маса. Това е чудесен начин да подобрите силата на краката, ръцете и тялото, без да претоварвате ставите си.

5. Този спорт помага за изгарянето на много калории. За около час може да изгорите над 250 калории. Не е ли чудесно? 

6.Предлага социален контакт. Независимо дали играете в спортна зала или у дома с приятели, тенисът на маса предлага чудесен начин да общувате с други хора. Тъй като спортът е подходящ за всички поколения, той може да помогне за подобряване на комуникацията и изграждане на отношения, независимо от възрастта. Играта с братя и сестри или родители може да сближи членовете на семейството и да им даде възможност да прекарват по-качествено време заедно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама