Свети Влас – мястото за хармонична почивка през зимата


Свети Влас – мястото за хармонична почивка през зимата
Снимка: https://pulsefit.bg/en

В съзнанието на повечето хора Свети Влас е един от най-известните морски курорти по българското Черноморие. Доскоро и в моето съзнание беше така, но случайността промени това. Една сряда моя приятелка ми се обажда с предложението да я придружа за почивните дни в Свети Влас. Човекът, с когото трябвало да отиде, му възникнал неотложен ангажимент. Първоначално се замислих, къде пък зимата на море?! Казах си може би по-добре там, отколкото в София и да дишам мръсния въздух, точно тогава бяха онези дни със силното замърсяване. Изненадата ми беше голяма, когато пристигнахме в Свети Влас. Оказа се, че и зимата курортът привлича много хора, желаещи да усетят чистия и лековит въздух. Страхотното географско разположение на града допринася за приятен мек климат и най-много слънчеви дни през цялата година, въпреки комбинацията от планина и море на едно място. Въздушните течения между морето и планината обуславят забележителен природен феномен в Свети Влас като пречистват въздуха от всякакви прахови частици и замърсители. Тази природна даденост има мощно лечебно въздействие върху всякакъв вид бронхиални проблеми или просто за релакс. През това време на годината отседнахме в единствения работещ целогодишно комплекс по Южното Черноморие - „Гранд хотел Свети Влас". Човек би си помислил, че така се лишава от избор и възможност да избере най-доброто за себе си. Истината обаче е, че всъщност този хотел е в пълна хармония със заобикалящата го среда и атмосфера.

Изненадата ми беше още по-голяма когато установих, че сме от малкото българи отседнали в хотела, който беше пълен. Оказа се, че той е предпочитан сред чужденци от цял свят, защото предлага иновативни за туристическия ни бранш услуги. По време на престоя ми се запознах с двойка от Австралия. Тайната е в това, че „Гранд хотел Свети Влас" залага на здравословното хранене, активна почивка и СПА процедури за отслабване, детоксикация и тунизиране на организма, за които има специално разработени програми.

Детокс център

Като добавим към това комбинация от честото замърсяване на въздуха над допустимата норма и отклоненията във водопреносна система у дома, не е чудно, че телата ни са постоянно задръстени с редица токсини. Затова и реших да заложа на детокс процедури, които облекчават проблеми с храносмилането, хронични болки, наднормено тегло и редица други състояния, които компрометират нашето здраве. Първоначално подходих към тази процедура с известна доза съмнение и скромни очаквания. В интерес на истината след процедурата почувствах лекота. Тя има уникални свойства за разграждане на храни и ускоряване на метаболизма на човешкия организъм. Хотелът предлага цялостни програми за прочистване и отслабване, които се изградени върху най-модерните световни практики.

При 7-дневен пакет за активна почивка или 14-дневната програма за отслабване, всеки клиент получава персонални хранителни режими, които да следва след края на програмата. Те са персонални и са съобразени с нуждите на тялото и начина на живот на човека, ми обясни управителят на „Гранд хотел Свети Влас" Милена Антова. Тези режими вземат под внимание и индивидуалните предпочитания на всеки за определени храни и резултати от тест за хранителна нетолерантност, който се извършва на място в клиниката към хотела.

Но наличието на тези услуги не означава, че не може да се отдадете просто на приятна почивка и релаксация по класическия начин, при това сауните и парните бани са най-малкото, което предлага хотела. Той има най-големият СПА център в региона, като разполага с уникални външни термални басейни, които са с постоянна температура от 36 градуса през есента, зимата и пролетта. Така и без да излиза човек от хотелския комплекс, може да си прекара времето чудесно. Преживяването е наистина въздействащо и различно от обичайното.

СПА зоната дава възможност на семейства или групи с разнородни интереси да почиват заедно, без да влизат в спорове за приоритетните си занимания. А любителите на джакузито могат да се отдадат на съвършен безметежен релакс.

СПА процедурите, освен че са оръжие срещу стреса и помагат за по-добро здраве, са и съюзник на красотата като подхранват кожата и я подмладяват. Те например отстраняват мъртвите клетки, ревитализират кожата и я изглаждат. Различни етерични масла като жасмин, папая и кокос стимулират клетъчната обмяна на веществата и изравнява неравностите, като кожата става изключително нежна и сияйна.

В съчетание с планинския и морски въздух Свети Влас предлага възможност наистина да инвестираме в здравето си с помощта на висококвалифицирани специалисти. Комплексът разполага с наистина голям фитнес център от веригата Pulse Fitness & SPA, оборудван с последно поколение фитнес уреди Techno Gym, а също така и с втори огромен СПА център с множество съоръжения – солна сауна, арома парна баня, финландска сауна, хамам и зона за релакс. Хотелът е част от групата на Pulse Fitness & SPA, като всички с клубни карти получават отстъпка при отсядането в него.

Фитнесът в х-л Свети Влас

Редно е да отбележа, че „Гранд Хотел Свети Влас“ е луксозен четиризвезден хотелски комплекс, изграден в модерен средиземноморски стил и разположен на самия бряг в Свети Влас, което осигурява невероятна гледка към Черно море. Стаята ни беше просторна и луксозна със стилна баня, а храната беше разнообразна, като имахме възможност да се храним в два ресторанта, предлагащи различни менюта.

Блок маса

Преживяното преобърна представите ми за този курорт, който вече предпочитам да посещавам извън летния сезон. Всичко в „Гранд хотел Свети Влас“, от което можете да имате нужда за една пълноценна и различна почивка, е изпипано до последния детайл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички