Упражнения на стол за перфектна фигура


Упражнения на стол за перфектна фигура

Така ни се иска да бъдем красиви и да имаме стройна фигура! Но след цял ден работа или учене се чувстваме толкова изморени, а и домакинската работа отнема време... Броени дни ни делят и до най-горещия сезон - лятото, сезонът на банските костюми и красивите тела. Затова трябва бързо да влезем във форма!

Сигурна съм обаче, че повечето от вас нямат време, което да отделят за посещения във фитнеса. Предлагам ви няколко упражнения, които може да правите както у дома, така и на работното място. Сигурна съм, че и вашите колеги с удоволствие ще се присъединят. Можете да правите упражненията както сами, така и в група, вие си решавате как се чувствате по-добре.

Препоръчително е да правите упражненията всеки ден, редувайки различните групи мускули. След заниманията пийте вода и ако имате възможност, разтегнете натоварените мускули.

Тези леки тренировки може да правите по всяко време, когато ви е удобно, достатъчно е само да имате един стол на разположение и малко свободно пространство.

Упражнение 1: Клякане, ставане

Това упражнение помага да загреете мускулите си и да регулирате кръвообращението си.

Застанете пред седалката на стола с леко разтворени крака на ширината на раменете. Сгънете лактите и стиснете дланите в юмруци. Клекнете, докато не докоснете седалката на стола с дупето си, след което се изправете и опънете ръцете си нагоре, като разтворите и дланите си. Връщате се в начална позиция и повтаряте 10 пъти.

Упражнение 2: Подскачайте седнали

Това упражнение е препоръчително за регулиране дейността на сърцето.

Седнете на ръба на стола и свийте ръцете в лактите, като ги допрете до гърдите, а краката - свити в колената и събрани един до друг. След това едновременно разтворете и ръцете, и краката. Заставате в изходно положение и повтаряте 20 пъти.

Упражнение 3: Изкачете върха на стола

Макар да изглежда лесно, това упражнение ще ви поизпоти. С лице към стола слагате ръце на седалката му. Качвате едното си коляно на ръба му, свивате ръцете в лактите, изправяте се отново и сменяте бързо краката. Повтаряте упражнението 20 пъти.

Упражнение 4: Махове с крака

Упражнението помага за изправена стойка и стегнати бедра.

Застанете изправени зад стола, хванете облегалката и под права линия изнесете бавно крака си встрани и го вдигнете, колкото се може по-високо. Сменете краката и повторете 20 пъти.

Упражнение 5: Леки Чупки в кръста

Няма нужда да правите изморителните коремни преси, за да се отървете от излишното коремче. С това упражнение ще постигнете същия резултат, а усилието ще е значително по-малко.

Седнете на стола със скръстени ръце на раменете. Изправете гърба, стегнете корема, разтворете краката на ширината на раменете. При издишване завъртете горната част на тялото си надясно и вдигнете десния си крак. Направете упражнението и отляво, повторете 20 пъти.

Упражнение 6: Упражнение за бедра

Застанете зад стола, отпуснете ръцете и изправете гърба. Свийте десния крак, така че коляното да е насочено към земята. Повдигнете крака няколко сантиметра и го движете отново назад. Горната част на тялото трябва да остане изправена и използвайте всички бедрени мускули. Направете упражнението с 12 повторения за всеки крак.

Упражнение 7: Повдигания

Преместете стола и легнете на земята, стъпете на пода и свийте колената. Повдигнете таза и петите от земята, като държите торса и горната част на бедрата изправени. Задръжте две секунди, ще усетите напрежение в корема и задните части. Облегнете се на земята и повторете упражнението 12 пъти.

Тези няколко леки и приятни упражнения ще ви отнемат само 15 минути, но щe ви помогнат да се сдобиете с желаното перфектно тяло, което да облечете с любимия бански и да се радвате на слънцето, морето и симпатичните мъже на плажа.

Ето и една видео тренировка на стол:

 

Надежда Георгиева

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама