За йога килограмите нямат значение


За йога килограмите нямат значение

Много хора странят от йогата, тъй като смятат, че са прекалено пълни или сковани. Джазмин Стенли иска да промени стереотипите за това как трябва да изглеждат телата на практикуващите това древно учение.

27-годишната самоука йога инструкторка от Северна Каролина споделя, че много хора реагират пренебрежително, когато я видят за първи път, но променят мнението си в края на часа. Въпреки че Джазмин е доста "дебела жена", както сама се нарича, тя не отстъпва по пластичност и умения на стройните йога учители.

Стенли започва да се занимава с Бикрам йога през 2011 година и вече има повече от 55 000 последователи в Instagram, където споделя снимки и клипчета.

“Живеем в общество, където сме учени, че да си пълен е грешно и другите ще те сочат. Има много неща, които по-едрите хора могат да научат от практикуването на йога – какво да правият с корема и гърдите си, например. Винаги казвам на учениците си (особено на жените) да спрат да изпращат отрицателна енергия на тялото и мислите си, тъй като тя е виновна за това, че се чувстват зле в собствената си кожа. Вашето тяло не стои на пътя ви, а умът ви."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама