Защо да пробвате да тичате назад


Защо да пробвате да тичате назад
Снимка: iStock/Guliver

Обичаме да научаваме нови начини, с които да предпазим здравето си, а още по-добре е, ако те ни помагат да отслабнем. Днес ви представяме - ретро тичане или тичане назад. То намалява риска от травми в гърба и краката, а също така помага за постигането на по-силна и балансирана долна част на тялото.

Защо помага за отслабване?

100 крачки ходене назад се равняват на 1000 крачки нормално ходене и една обиколка на писта с тичане назад е еквивалентна на шест обиколки тичане напред. Горите калории и пестите време.

Ползи от тичането назад:

Тонизира краката и мускулите

Ретро тичането стяга мускулите, без да се оказва много натиск върху коленете. Също така помага да се развият мускулите на прасците и пищялите.

Развива периферното зрение и баланса

Тичането назад помага да се засили периферното зрение и баланса, тъй като не може да видите какво има пред вас, като по този начин се развиват други сетива като слуха. 

Добро е за мозъка 

Смяната на тренировъчния ви режим и движението на мускулите в обратната посока кара мозъка ви да мисли и действа различно.

Подобрява стойката

Когато тичате назад, вие естествено държите гърба си изправен, когато се движите. Ретро тичането също така помага за облекчаване на болката в кръста, причинена от леко изгърбената поза по време на тичане напред.

Ако се притеснявате да тичате назад навън, може да го правите на пътечка във фитнеса или вкъщи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама