Зуека ни насърчава да караме колело


Зуека ни насърчава да караме колело

Васил-Василев Зуека, известен със страстта си по велосипедите, отправи лично видео послание към активните хора в България за каузата да превърнем карането на колело в ежедневие през летните месеци.

"Спомням си, когато ме научиха да карам колело. Това беше един 'Школник' без калници, тъмно зелен. Колелото беше на братовчед ми, а вуйчо ни тръгна да ни учи и двамата как се кара колело. Първи започнах аз като по-голям. В момента, в който се качих, най-странното беше, че го подкарах. Да, беше под ъгъл и беше само десет метра, след което имаше обелени колене, ръце и нос, но най-хубавото беше, че усетих колелото. И до ден днешен този спомен не се е изличил от съзнанието ми“, споделя с усмивка Зуека, който е един от посланиците на кампанията "Аз карам велосипед – последвай ме!“.

Давайки личен пример той апелира към шофьорите и велосипедистите първо да се опитат да мислят за безопасността на околните и после за себе си.

Вижте цялото послание:

"Аз карам велосипед – последвай ме!“ стартира през 2014-та година, когато над 20 известни личности от различни сфери казват „ДА“ на карането на колело и застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване.

"Аз карам велосипед – последвай ме“ през май месец:

София: от 1 до 31 май е активна играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ, която ще се проведе в рамките на столицата. В нея може да се включи всеки жител или гост на града като обиколи 5 локации, за да получи печат от всяка от тях върху специално направена карта. Всеки, събрал 5-те печата, получава тениска, с която става Посланик на кампанията. Пълните условия на играта са в сайта на кампанията и на всяка една от партньорските локации. Партньори-локации в играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ са НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“, + TОВА, Betahaus, Инфо центърът на МОСВ и веломагазин Maxbike.

Пловдив: от 11-ти май жителите и гостите на град Пловдив ще могат да разгледат фотографии с част на посланиците на кампанията от първото й издание в специална изложба на улица „Княз Александър I Батенберг“ в града на тепетата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама