3 проблема на детокс проблемите


3 проблема на детокс проблемите
Снимка: iStock/Guliver

Звучи като много добра идея: След празничния сезон, в който сте си угаждали с месце, сирена, вкусни, но калорични десерти се чувствате подути, затова искате да се справите с това неприятно чувство.

Затова се разравяте в интернет и попадате на популярните детокс програми, които ви обещават за няколко дена да се отървете от всички токсини и да свалите бързо няколко килограма.

Всъщност те не са толкова добре идея и ето 3 причини да бъдете внимателни, преди да минете на детокс диета.

1. Здравото тяло се справя отлично с изхвърлянето на токсините

Детокс програмите обещават да ви помогнат да се изчистите от токсините като пестициди и метали от вашия организъм, но вашето тяло вече има прекрасна пречистваща система в черния дроб, бъбреците и дебелото черво. "Няма достатъчно достоверни проучвания, които показват, че тези детокс диети правят нещо повече от това, което нашето тяло естествено върши в отговор на намаляването на захарта, мазнините и приема на калории", каза Касандра Форсайт, диетолог от Кънектикът.

2. Повечето детокс диети са с много ниско съдържание на протеини

6 чаши зелен сок на ден могат да ви помогнат на отслабнете временно, но няма да ви снабди с необходимите протеини, от които имате нужда за изграждането и поддържането на мускулите. Може да губите тегло, но част от него всъщност е мускулна маса.

3. Детокс диетите могат да се предпоставка за хранителни разстройства

Детоксикацията не е е хранително разстройство, но може да доведе до хранителни проблеми. След като няколко дена само сте приемали течна храна след това е много по-вероятно да изпитвате глад към нездравословни храни, което да причини преяждане. Няма значение, че една седмица сте пили само сокове, ако след това се натъпчете с хамбургери, пържени картофки и десерти. Това е голям шок за тялото и определено няма да ви е благодарно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама