5 грешки, които правим при къпане


5 грешки, които правим при къпане
Снимка: iStock/Guliver

Надали сте си помисляли, че може да правите неправилно нещо толкова просто като взимането на душ. Всъщност се оказва, че много от нас допускат грешки при къпане. Ето и 5 от най-често срещаните, които трябва да избягвате.

1. Прекалено гореща вода

Горещата вода прави кожата суха и дехидратирана. Тя отмива прекалено много мазнина от кожата, оставяйки я незащитена. Това също така увеличава притока на кръв, което често води до зачервяване, възпаления и обриви. Най-добрата температура на водата е 35 градуса.

2. Къпете се прекалено дълго

Подобно на горещата вода, дългите душове изсушават кожата прекалено много. Най-оптималната продължителност е 10 минути.

3. Използвате прекалено агресивни продукти

По-агресивните съставки, които ви обещават да унищожат всички бактерии отстраняват естествения защитен слой мазнина от кожата, което води до изсушаване и загрубяване. Затова избирайте по-щадящи и меки душ гелове и сапуни.

4. Използвате стари и мокри гъби

Мокрите гъби за баня са идеалната среда за развитие на бактерии и плесен, затова е добре да ги сменяте на 4 седмици. Също така е важно да я оставяте добре да изсъхне след използване.

5. Прекаляването с изсушаването

Подсушете тялото си с мека кърпа, оставяйки го леко влажно. След това използвайте любимия си лосион за тяло и вашата кожа ще остане гладка и здрава.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама