5 полезни свойства на сребърната вода


5 полезни свойства на сребърната вода
Снимка: iStock/Guliver

Наближават студените месеци, през които имунитетът ни отслабва и започваме да боледуваме по-често. Има метод, чрез който ще стабилизирате състоянието си, без да приемате прекалено много лекарства. Той е евтин и напълно безопасен, познат от векове и ефективността му е гарантирана. Това е сребърната вода, която е чудодейно откритие на човечеството. Ето за какво може да се използва сребърната вода:

1. Защита 

Тя е много полезна за студените месеци. Сребърната вода повишава защитните сили и имунитета. Може да се използва за гаргари, промиване на очите, като капки за нос, жабурене на гърлото и устната кухина.

2. Премахване на кожни проблеми 

Можете да промивате рани, акне, брадавици, гъбички и изгаряния със сребърна вода. Тя ще дезинфекцира зоните и ще спре развитието на други бактерии.

3. Пиене на сребърна вода 

Може да се приема и като вътрешно лекарство. Примесена с вода, може да се пие по няколко пъти дневно. Има чудно въздействие, ако имате някакви вътрешни заболявания като гастрит, чревни болести, подагра, артрит и алергии. Имайте предвид, че с нея обаче не трябва да се прекалява.

4. Спира растежа на бактериите и гъбичките 

Доказано е, че сребърната вода спира растежа и развитието на 600 вида бактерии и гъбички, което я прави много полезна и ефикасна при кожни проблеми.

5. Може да се прилага и при деца 

Много голяма част от по-ефикасните лекарства не могат да се прилагат при деца, защото са прекалено силни. Предимството на сребърната вода е, че може да се използва и при деца, независимо на каква възраст са. Тя е напълно безвредна, стига да не се прекалява с употребата й.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама