5 причини да сте магнит за комарите

  • 5 причини да сте магнит за комарите
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 18.06.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Комарите са капризни създания - не се изненадвайте, ако вие сте единствените, които винаги търсят с какво да се покрият, за да се предпазите, и въпреки това сте нахапани, а приятелите ви са непокътнати. Учените направиха някои изследвания, с чиято помощ откриха кои са нещата, които ни правят желано блюдо за досадните твари. Ето някои от причините:

1. Бременна сте

Рискът от ухапване при бременните жени е двойно по-голям. Причината: бъдещите майки произвеждат огромно количество въглероден диоксид и излъчват топлина.

2. Тренирате редовно

По време на тренировка тялото произвежда млечна киселина, която се отделя през порите на кожата. Немски учени доказаха, че млечната киселина е изключително "привлекателна" за комарите.

3. Краката ви миришат

Според изследване бактериите, които се развиват по краката на някои хора, привличат комарите като магнит. Тези бактерии имат остра миризма и могат да бъдат намерени и в определени видове сирене. Учените използват тези видове сирене, за да привличат комари и да ги изследват.

4. Носите парфюм

Комарите смучат нектар от някои цветя и по този начин получават енергия. Ето защо те са привлечени от аромата на парфюма ви.

5. Пиете бира

Дори и минимално количество бира може да ви направи в пъти по-атрактивни за комарите. Учените още не са установили причината.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 1  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.
  • sedmo

    sedmo ...chetete tapi statii v bg saitove... 07.08.2014