5 странни диети, събрани от цял свят


5 странни диети, събрани от цял свят
Снимка: iStock/Guliver

По всичко личи, че загубата на тегло вълнува всички представителки на нежния пол, независимо в коя част на земното кълбо се намират. Вече сме чували всякакви налудничави диети – от яденето на бебешки пюрета до сутрешното изпиване на чаша вода, подправена с лют червен пипер и лимон. Днес ще ви запознаем с най-модерните и популярни диети, които се срещат в различните страни. Не можем да гарантираме за тяхната ефективност, по поне имаме възможност да надникнем в хранителните навици на жени от най-различни националности.

Япония – "Дишаща" диета

Япония вероятно е единствената страна, в която модата на диетите се сменя по-често от колкото в САЩ. В момента дамите, обитаващи страната на изгряващото слънце, масово практикуват "дишащата” диета. Тя е измислена от един обикновен японец, който започнал ежедневно да прави дихателни упражнения, за да се пребори с болките в гърба. След края на процеса, той бил отслабнал с близо 10 килограма. И макар тези практики да изглеждат доста глуповато, гарантираме ви, че ако пробвате да правите упражненията в продължение на няколко минути, ще усетите напрежение в коремната област.

Китай – Фотосинтеза

Сигурно много пъти сте чували, че не е полезно за зрението да се гледа към слънцето. Е, привържениците на фотосинтезата смятат точно обратното. Милиони хора са се запалили по този интересен метод за отслабване, роден в Китай. Според плана на диетата, трябва да започнете с едно хранене, което да бъде заменено от 44 минути взиране в слънцето. След 2-3 седмици слънчевите „процедури” стават по-продължителни и храненията постепенно намаляват. Разбира се, за да практикувате тази диета, трябва да имате поне минимални познания в областта на йогата и медитацията, защото излежаването на плажа определено не се брои.

Латинска Америка – Лунна диета

Ако сте се опитвали поне веднъж да смъкнете няколко излишни килограма, няма начин да не сте чували за лунната диета. Всъщност, тя е нещо като традиционна за всички региони на Латинска Америка. Дамите с огнена кръв се хранят спрямо фазите на луната, като цялостният режим се основава на гравитационното притегляне на Луната.

Мексико – Диета с лепенка на езика

Всички мексиканки буквално са пощурели по новата диета, изобретена от лекаря Николас Чугай. Отслабващият режим започва с "монтирането” на специален пластир на езика, който причинява болка при дъвченето на твърда храна. В крайна сметка, 6-седмичното предизвикателство позволява единствено консумацията на течна храна, която не бива да надвишава 800 калории дневно. След отстраняването на лепенката, диетологът казва, че хората помнят болезненото усещане и внимават много какво хапват.

Испания – Диета със сандвичи

Сандвичите обикновено не се считат за диетична храна – месо, сирена и калорични сосове, заключени между две въглехидратни хлебчета. Но испанските красавици се кълнат в тяхната "национална" диета, която повелява едно хранене на ден да бъде заменено от сандвич. Уловката е, че всички съставки трябва да са невероятно тънки, за да се поберат между две филийки пълнозърнест хляб, без да добавят височина. Тоест, забравете за пържените картофки, кисели краставички, вкусни кюфтета и т.н.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама