5 супер ползи от консумацията на сланина


5 супер ползи от консумацията на сланина
Снимка: iStock

Оказва се, че сланината си е изградила доста погрешния имидж на вредна и опасна храна. Днес ви представяме 5 супер ползи от умерената ѝ консумация.

Вижте още: 5 храни, с които ще свалите холестерола

1. Сланината е храна, която  съдържа омега-6 ненаситена мастна киселина. Тя от своя страна помага за контролиране нивото на лошия холестерол в кръвта и премахване на излишниял.

2. Сланината помага за активиране на мозъчната дейност. Линоловата и арахидоновата мастни киселини, присъстващи в нейния състав, са много важни за мозъчната функция. Те допринасят за формирането и развитието на мозъка на плода в утробата на майката.

Вижте още: Сложете тази билка под възглавницата си и ще се избавите от безсънието

3. Сланината предотвратява развитието на онкологични процеси. За разлика от слънчогледовото масло,олио,този животински продукт не провокира растежа на раковите клетки в тялото и не отделя опасни съединения по време на пържене, от които шансовете за получаване на онкологични заболявания се увеличават драстично. 

4. Сланината укрепва имунитета – мастните киселини в нея участват в метаболизма на холестерола и допринасят за бързото отстраняване на токсините от тялото, защитават го от вируси и укрепват имунната система. В допълнение, сланината не претоварва черния дроб и се усвоява лесно. Нейната консумация подобрява метаболизма.

5. Сланината помага за запазването на стройна фигура – тя се разгражда бавно и може да ви накара да се чувствате сити за дълго време. В допълнение, сланината има холеретичен ефект. Но разбира се не прекалявайте, не повече от 100гр грама сланина на ден.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама