5 сутрешни навика, които ни пречат да отслабнем


5 сутрешни навика, които ни пречат да отслабнем
Снимка: iStock/Guliver

Не сте яли фаст фууд и сладки неща отдавна, тренирате редовно, стараете се да отслабнете, но изглежда тези излишни килограми просто не искат да се стопят. Всъщност много хора просто не осъзнават, че техните обичайни сутрешни навици могат да им пречат да получат тялото на техните мечти. Предлагаме ви да спрете да правите тези 5 неща, за да може да отслабнете.

1. Спите прекалено много

Когато спите прекалено малко, вашето тяло е по-склонно да образува хормона на стреса, кортизол, което увеличава вашия апетит. Въпреки това продължителното спане също не е добро за вас. Според скорошно проучване, публикувано в PLOS One journal, спането повече от 10 часа на нощ може да доведе до по-висок индекс на телесната маса. Не е чудно, че докторите препоръчват да спите от 7 до 9 часа на нощ.

2. Оправяте се на тъмно

Дръпнете пердетата или вдигнете щорите веднага след като се събудите. Светлините на ранното слънце е доказано, че засилва метаболизма и помага на тялото да се събуди. Дори 20-30 минути слънчева светлина са достатъчни, за да се подобри индекса на телесната маса.

3. Не оправяте леглото си

Може да звучи странно, но е истина. Проучване на US National Sleep Foundation е открило, че хората, които редовно си оправят леглото след ставане имат и по-добър сън. Все пак добрият сън е най-добрият начин да имате здравословно тегло.

4. Забравяте да се теглите

Изследователи от Университета Корнел са доказали, че ежедневното мерене е успешна техника, която окуражава отслабването. Най-доброто време да се качите на кантара е рано сутрин, преди да сте яли или пили нещо. Тъй като губите вода през нощта, ще получите най-точен резултат.

5. Ядете прекалено малко на закуска

Учени от Университета в Тел Авив твърдят, че трябва да хапвате вкусна закуска сутрин. Всъщност балансирана закуска, която съдържа 600 калории от чисти протеини, въглехидрати и някакъв десерт ще ви помогне по-лесно да следвате ежедневният си диетичен план.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама