6 опасни странични ефекти от джинджифила, които всеки трябва да знае


6 опасни странични ефекти от джинджифила, които всеки трябва да знае
Снимка: iStock/Guliver

През последните години джинджифилът придоби особена популярност. Той обаче в никакъв случай не е напълно безвреден.

Ето и няколко негови отрицателни свойства, с които трябва да сте наясно:

1. Сърдечни проблеми

Ежедневната употреба на джинджифил (в големи дози) може да има отрицателни ефекти върху сърцето. Известно е, че джинджифилът причинява сърцебиене, проблеми със зрението и безсъние. Приемът на висока доза от тази подправка може да доведе до понижаване на кръвното налягане, което също увеличава риска от инфаркт.

2. Опасност за бременни жени

Консумиран във високи дози, джинджифилът може да доведе до преждевременни контракции на матката, така че се препоръчва да се избягва приемането му по време на бременност. Също така прекаляването с него може да провокира тежки киселини рефлукс при бременните жени.

3. Опасност за диабетиците

Ако сте диабетик, избягвайте джинджифила. В големи количества той може да бъде изключително вреден. Джинджифилът понижава кръвното налягане, което може да доведе до световъртеж и изтощение. 

4. Стомашни разстройства

Прекомерната консумация на джинджифил може да причини стомашни проблеми. Той е една от тези съставки, които увеличават производството на жлъчен сок. Следователно, когато го консумирате на празен стомах, това може директно да доведе до свръхстимулация на стомаха, което от своя страна е възможно да причини храносмилателни смущения и разстройства.

5. Диария

Друг опасен страничен ефект от прекомерната консумация на джинджифил може да бъде диарията. При това състояние червата освобождават храната бързо и то често е придружено с повръщане.

Прекомерната консумация на джинджифил може да причини леки странични ефекти, включително киселини, диария, оригване и общ стомашен дискомфорт.

6. Алергии

Прекомерната консумация на джинджифил също може да доведе до някои алергии. Кожни обриви, зачервяване на очите, задух, сърбеж, подути устни и сърбящи очи са често срещани странични реакция след консумацията на тази подправка.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама
Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама