7 интересни факта за теста за бременност


7 интересни факта за теста за бременност
Снимка: iStock/Guliver

Някои жени тръпнат в очакване да видят двете червени чертички върху теста за бременност, докато други се надяват това да не се случи. Независимо в каква ситуация сте, има 7 неща, които трябва да знаете за тестовете за бременност.

1. Всички работят на един и същи принцип

Всички тестове за бременност измерват хормона, който се произвежда от клетките, изграждащи плацентата, известен като човешки хормон гонадотропин (ЧХГ). Различното е в начина, по който се появява резултатът.

2. Колко най-рано отчитат?

Хормонът ЧХГ може да бъде засечен най-рано 6 дена след като ембрионът е бил имплантиран в матката ви.

3. Фалшиви негативни резултати

Тестването прекалено рано след като не ви дошъл цикълът може да доведе до фалшив негативен резултат. Дори тестването в рамките само на седем дена от овулацията може да ви даде неверен отрицателен резултат. Babycenter.com пише, че 9 от 15 жени получават неточен резултат до 7-8-та седмица на бременността.

4. Фалшиви положителни резултати

Healthgoesfemale.com пише, че е много рядко срещано тестът ви да бъде положителен, а всъщност да не сте бременна.

5. Най-доброто време за тестване 

Най-голяма концентрация на хормона ЧХГ ще има, ако не сте пишкала поне 4 часа, затова се препоръчва да се тествате сутрин.

6. Правилно съхранение

Тестът не трябва да се държи при много висока температура. Той губи чувствителност 30 минути след изваждането от опаковката.

7. Първият тест

Първият уринарен тест датира от 1350 пр.н.е. в Древен Египет. При него жената е пишкала върху семена ечемик и пшеница. Те трябвало да престоят няколко дена - ако покълнат тези на ечемика - е бременна с момче, а ако са тези на пшеницата - с момиче.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама