8 начина да се предпазите от грип


8 начина да се предпазите от грип
Снимка: iStock/Guliver

Всички искаме да сме здрави, да имаме силен имунитет и болестите да стоят надалеч от нас. Ето няколко изпитани съвета как да предпазите от настинка и грип себе си и семейството си.

1. Добра хигиена 

Мийте ръцете си редовно и правилно, защото в противен случай разпространявате бактериите с мръсните си ръце. Сапунисвайте ръцете си около 20 секунди, в никакъв случай по-малко. А след това отмивайте добре с хладка вода.

2. Не яжте от храната на други хора 

В никакъв случай не яжте храна от обща кутия например. Напълно възможно е тази храна да е замърсена и да е била изложена на кашляне и кихане. Колкото и вкусно да изглежда, специалистите препоръчват да не го правите. Също така, избягвайте да пиете от водата на други хора и да давате своята. Най-добре е в сезона на настинките и грипа да консумирате само своите собствени храни и напитки, за да избегнете заразяване.

3. Приемайте витамин D 

Както знаете, това е витамин, с който тялото се снабдява с помощта на слънцето. През есента и зимата е възможно да имате дефицит на витамина, а това да доведе до по-слаб имунитет и здравословни проблеми. Специалистите препоръчват да ядете храни, в които той се съдържа, за да се предпазите от инфекции в дихателната система. Включете в менюто си храни като гъби, сирене, соево мляко, сьомга и яйца.

4. Давайте на детето ПРОимун АКУТ от Марсианци

Kогато детето ви усети първи признаци на разболяване, може да му дадете ПРОимун АКУТ от Марсианци. Той е мощен имуностимулант, който действа още от първия прием. ПРОимун АКУТ от Марсианци е отлично допълнение към лечението при първи симптоми на настинка и грип, например температура.

Специалният състав на ПРОимун АКУТ сашета от Марсианци е разработен според препоръката на водещи педиатри. Съдържа обогатена формула от природни съставки. Продуктът е щадящ за организма и подпомага за бърз имунен отговор още в първите дни.

Полезните съставки на ПРОимун АКУТ от Марсианци:

Екстракт от плод от черен бъз

Познат от столетия, плодът от черен бъз (Sambucus nigra), притежава много и различни полезни ефекти. Подпомага за здрави дихателни пътища и за нормално функциониране на имунната система.

Екстракт от маточина

Екстрактът от маточина подпомага здравето на дихателната система. Билката притежава омекотяващ ефект върху горните дихателни пътища( уста, нос, гърло).

Витамин C и Цинк

Витамин C и Цинк допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Допълнително притежават и антиоксидантен ефект.

Пребиотици

Инулинът и галактоолигозахаридите са разтворими фибри, важни за развитието на естествената чревна микробиота.

Бета глюкани

Висококачествени бета глюкани от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) с добре познати от науката свойства.

ПРОимун АКУТ от Марсианци има приятен вкус на малина, без оцветители, консерванти и захар.

 

5. Избягвайте големите групи от хора 

Ясно е, че няма как напълно да се изолирате от хората, но се опитайте възможно най-често да избягвате големи тълпи. Например - пазарувайте за няколко дни напред и се стремете да не е в час пик. По този начин ще се спасите от много зарази. Ако имате възможност да работите от вкъщи, направете го.

6. Ваксинирайте се 

Ваксината определено не може да ви гарантира, че няма да се заразите, но все пак я направете, защото значително намалява шансовете да се разболеете.

7. Поддържайте дома си чист 

Това е почти толкова важно, колкото и миенето на ръцете. Старайте се да поддържате дома си перфектно чист. Особено важни места, за които трябва да се погрижите, са кухненските плотове и дръжките на вратите.

8. Проветрявайте редовно 

Не оставяйте въздуха в дома си да застоява. Проветрявайте стаите редовно, за да сте сигурни, че въздухът е свеж. Застоялият въздух е дом на много бактерии, които могат да доведат до по-сериозни усложнения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички