7 начина, по които тялото ви изпраща важни сигнали


7 начина, по които тялото ви изпраща важни сигнали
Снимка: iStock

Въпреки че не всички са причина за безпокойство, някои често срещани признаци, които тялото ни изпраща, често биват пренебрегвани. А всички знаем, че когато здравето ни е застрашено, винаги е по-добре да сме в безопасност, отколкото да съжаляваме. Днес ще ви помогнем да сте подготвени за начините, по които тялото ви информира, че има нужда от внимание.

1. Пърхот и косопад

Лющещият се скалп може да бъде често срещан проблем и в съчетание с косопад това може да е признак за липса на важни витамини и хранителни вещества. Ниските нива на цинк, витамини B2, B3, B6 и B7, както и желязо, могат да бъдат причина за този ежедневен проблем.

2. Сбръчкани ръце

Развитието на бръчки по телата ни е нормален признак на стареене и обикновено получаваме още повече бръчки, когато стоим във вода за дълъг период от време. Но когато ръцете ни започнат да изглеждат по подобен начин в ежедневието, това може да означава дехидратация, лошо кръвообращение или проблем с щитовидната жлеза.

3. Бели петна по езика

Здравият език обикновено има розов цвят. Ако забележите, че по езика ви се появяват бели петна, това може да е признак на млечница в устната кухина, която е много често срещана при хора с диабет.

4. Кожни обриви

Обикновено зачервената и сърбяща кожа е признак на екзема, но понякога обривите, в комбинация с втрисане, могат да бъдат причинени и от инфекции.

5. Подути глезени

Подутите глезени са често срещан признак за бременност, но ако не очаквате дете, те могат да означават лошо кръвообращение, сърдечни проблеми или недостатъчна функция на щитовидната жлеза. По-малко сериозна причина за този симптом е консумацията на твърде много сол.

6. Сухи очи

Това може да доведе до усещане за парене, възпаление и увреждане на очите. Сухотата може да е причинена от стареене или определени лекарства, но може да е и признак на синдрома на Сьогрен – болест, често придружена от сухота в устата.

7. Необясними синини

Ако винаги намирате синини на произволни места и не си спомняте да сте удряли в нещо, може да означават обикновен дефицит на витамин, но също така могат да бъдат признак на нещо по-сериозно, като проблем с кръвосъсирването.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама