8 ефективни начина да се справим със спазмите

  • 8 ефективни начина да се справим със спазмите
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 12.01.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Цикълът ви трябва да ви дойде след няколко дена, но любезно ви напомня, че наближава - стомахът ви боли, имате спазми, чувствате се изнервени. Ето 8 успешни начина как да облекчите болките.

1. Сложете върху корема си бутилка с гореща вода или инвестирайте в електрическа възглавничка. Изследвания са установили, че поставянето на нещо топло върху корема или върху долната част на гърба в продължение на 1 час всъщност може да имитира ефектите от болкоуспокояващо.

2. Може да пиете също топла вода. Очаквайте сходни ефекти, както с бутилката гореща вода. Тя може да помогне на стомашните ви мускули да се отпуснат.

3. Яжте храни, които са богати на калций и магнезий. Минералите, намерени в храни като листни зеленчуци, авокадо, кисело мляко и черен шоколад - действат като естествена мускулна релаксация за матката.

4. Или пък хапнете банан. Спазмите могат да бъдат причинени от дефицит на калий, според някои проучвания, а този плод съдържа много от него.

5. Също така трябва да ядете ананас. Вкусният плод съдържа ензим, наречен бромеланин, за който е установено, че намалява болката и спазмите.

6. Отидете на разходка. Да, може да звучи налудничаво, когато ви боли, но движението всъщност засилва кръвообръщението и освобождава ендорфини, които всъщност неутрализират спазмите.

7. Направете си билков чай. Метната и лайката са идеални за успокояване на корема. И се уверете, че го пиете достатъчно горещ, защото, както вече споменахме, топлината помага.

8. Вземете мултивитамини. Витамините А, C и Е могат да помогнат да намалите спазмите, а също така подуването и смяната в настроението.

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.