8 ефективни начина да се справим със спазмите


8 ефективни начина да се справим със спазмите
Снимка: iStock/Guliver

Цикълът ви трябва да ви дойде след няколко дена, но любезно ви напомня, че наближава - стомахът ви боли, имате спазми, чувствате се изнервени. Ето 8 успешни начина как да облекчите болките.

1. Сложете върху корема си бутилка с гореща вода или инвестирайте в електрическа възглавничка. Изследвания са установили, че поставянето на нещо топло върху корема или върху долната част на гърба в продължение на 1 час всъщност може да имитира ефектите от болкоуспокояващо.

2. Може да пиете също топла вода. Очаквайте сходни ефекти, както с бутилката гореща вода. Тя може да помогне на стомашните ви мускули да се отпуснат.

3. Яжте храни, които са богати на калций и магнезий. Минералите, намерени в храни като листни зеленчуци, авокадо, кисело мляко и черен шоколад - действат като естествена мускулна релаксация за матката.

4. Или пък хапнете банан. Спазмите могат да бъдат причинени от дефицит на калий, според някои проучвания, а този плод съдържа много от него.

5. Също така трябва да ядете ананас. Вкусният плод съдържа ензим, наречен бромеланин, за който е установено, че намалява болката и спазмите.

6. Отидете на разходка. Да, може да звучи налудничаво, когато ви боли, но движението всъщност засилва кръвообръщението и освобождава ендорфини, които всъщност неутрализират спазмите.

7. Направете си билков чай. Метната и лайката са идеални за успокояване на корема. И се уверете, че го пиете достатъчно горещ, защото, както вече споменахме, топлината помага.

8. Вземете мултивитамини. Витамините А, C и Е могат да помогнат да намалите спазмите, а също така подуването и смяната в настроението.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама