8 начина да се отървеш от паниката без хапчета


8 начина да се отървеш от паниката без хапчета
Снимка: iStock/Guliver

Паническите пристъпи са ужасни, дори да не изпадате в най-крайни фази предизвикват неудобство и безредие. Ръцете ви започват да се потят, дишате учестено и сърцето ви започва да препуска. Това е болка, която не можете да контролирате, но изгаряте да се справите с нея. Ако признаците зачестят, стават неконтролируеми. Нуждата от терапия и лечение с медикаменти, в краен случаи и с двете, е неизбежна.

Ако признаците не са толкова силни, притеснението ви се появява преди презентация в работа или при запознанство с нов човек, има лесно решение за това. Представяме ви няколко съвета, които биха помогнали да се успокоите в напрегнати ситуации.

1. Започнете да спортувате

Различни изследвания доказват, че спортуването помага за успокояване на нервите. Освен това, предимството е, че ще изваете фигура. Красиво тяло и спокойна душа - една перфектна комбинация за спокоен живот.

2. Поемете си дълбоко въздух

Може да звучи малко изтъркано, но вдишването и издишването регулират неспокойството ви. Дълбоките, бавни вдишвания изпълват мозъка ви с кислород, което стимулира нервната ви система и успокоява тялото.

3. Заминете на екскурзия

Ето една добра причина да напуснете напрежението зад бюрото и да се отдадете на спокойствие. Заобиколете се от природа, свеж въздух и приятна компания. При изследване на 60 човека, чието настроение е наблюдавано след 50-минутна разходка, са открити разликите. Хора, разхождали се сред природата, се чувстват много по-спокойно от тези в града.

4. Успокойте се и пийте лайка

Ако се чувствате изнервени, чай от лайка е едно ваше малко решение. Тази билка има успокояващо действие, съдържа в себе си натурални вещества, подобни на ксанакс и валиум, които въздействат на мозъка. Един анти-паник подарък от природата.

5. Заредете се с нова музика

Нещо ново, по-успокояващо. Слушането на приятна музика преди стресова ситуация може да настрои мозъка ви успокояващо. Релаксирането с музика действа по-бързо от успокояването на тишина.

6. Въодушевявайте се

Надъхвайте се сами преди да отидете на това стресово интервю: Аз съм невероятен! Ще се справя. Това може да помогне да се представите по-добре.

7. Предайте нататък

Ако страдате от безпокойство и стрес, заемете се с благотворителност или станете доброволец. Да бъдеш добър и да помагаш на другите освобождава съзнанието от всякакви негативни емоции и мисли.

8. Говорете с някого

Споделянето винаги помага за решаването на проблемите. Говорете, споделяйте, намерете някой, който е готов да ви изслуша. Човек, който може да ви подкрепи и да се опита да намали тревожните ви мисли. Забавлявайте се, занимавайте ума си само с положителни емоции. Така скоро ще забележите как симптомите на стрес отминават.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама