8 здравословни причини да ядете череши


8 здравословни причини да ядете череши
Снимка: iStock/Guliver

Обичате ли череши? А знаете ли, че освен много вкусни, са и изключително полезни. Ето за какво:

Череши за добър сън

Сокът от череши е идеален, ако имате проблеми със съня. За да се справите с безсънието, пийте чаша сок от череши половин час след ставане и половин час преди лягане. Черешите са добър източник на мелатонин, чийто недостиг се свързва с проблемите със съня.

Череши срещу диабет

Хората с диабет не могат да си позволят да ядат всякакви плодове, но черешите са подходящи за тях. Любимите череши имат нисък гликемичен индекс – 22, което го прави идеални за диабетици.

Заболявания на сърцето

Черешите са една от храните за здраво сърце. Антоцианините в тях намаляват риска от високи нива на лошия холестерол и високото кръвно налягане.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПОЛЗИ ОТ МЕНТАТА

Череши за младост

Черешите са плодът с най-голямо количество антиоксиданти. Антиоксидантите са важни за борбата със свободните радикали. Следователно яденето на череши ще ви направи по-млади.

Череши за плосък корем

Черешите са супер храна за плосък корем. Смята се, че редовната консумация на череши предотвратява натрупването на мазнини в коремната област.

Череши за добра памет

Според проучванията черешите са много добра храна за подобряване на паметта. Според последни проучвания редовната консумация на череши може да забави риска от развитие на Алцхаймер.

Болки в мускулите

Сокът от череши или пресните плодове са отличен начин да се справите с болките в мускулите по естествен път. Затова, ако планирате сериозна физическа активност, запасете се с череши.

Череши за отслабване

Черешите са любим плод за отслабване. Сладки, вкусни и засищащи. Черешите съдържат антоцианини, които активират молекули в тялото, които повишават изгарянето на мазнини и предотвратяват натрупването им.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама