Идеи за разтоварващи дни

  • Идеи за разтоварващи дни
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 18.12.2013 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Искате да бъдете стройни, но имате воля за това само един ден? Това в повечето случаи е напълно достатъчно. Вярно е, че за истински и гарантиран успех човек трябва да мисли и взема мерки за това всеки ден. Но ако не можете да намерите достатъчно воля у себе си, съвсем не е нужно да страдате със седмици от глад, за да изглеждаме добре.

Най-малкото, което можете да направите, е да си изберете един разтоварващ ден. Съществуват много варианти. За да изберете най-подходящия за вас можете да разделите всички видове в две групи: “засищащи” и “гладни”.

- “Засищащите” разтоварващи дни са подходящи за тези, които искат да отслабнат, но са против рязката промяна в храненето или още не са избрали подходящата програма. Ефектът за намаляване на теглото се постига лесно и чувството за глад не е мъчително. Това разтоварване може да се прави 2-3 пъти седмично, най-вече преди празници. Количеството на приеманите калории за един ден е 700 до 1000. Много важно е да се приемат течности (слаб чай или вода) - не по-малко от 2 л всекидневно.

Вариант 1

Месо с пресни зеленчуци

Месото (400 г) трябва да е добре сварено (телешко, говеждо, пуешко или пилешки гърди) без сол, като към него може да се добавят 800 г пресни зеленчуци без сол. Това количество се разпределя на 4-5 порции и се приема в зависимост от чувството за глад. Преди заспиване се изпива чаша айран.

Вариант 2

Морски продукти със задушени зеленчуци и гъби

Дневната порция се състои от 500 г морски продукти (сварени или запечени без сол) и 800 г задушени зеленчуци (зеле, патладжан, тиквички, зелен фасул, домати, чушки, гъби). За постигането на максимален ефект от този списък трябва да се изберат 1-2 вида зеленчуци и 2-3 морски продукти. Пийте повече вода!

Вариант 3

“Плодова салата”

1-2,5 кг различни плодове под формата на салата се подправят с 300 мл кисело мляко – най-добре с масленост до 1%. 

Полученото количество се разделя на 4 порции. Преди сън се изпива чаша айран.

Вариант 4

Плодове с извара

800 г ягоди, малини, череши и 400 г обезмаслена извара се приемат на равни порции през деня. Може да се пие кафе, но не забравяйте за чая и водата, за да може изгарянето на мазнините да бъде максимално ефективно.

- “Гладните дни” са наречени така само условно. През тях всъщност може да се яде много, но продуктът трябва да бъде само един. По този начин храносмилателната система си почива от всекидневното натоварване. Изброените варианти предполагат приемането на 500-900 калории дневно. Тези дни могат да се правят веднъж седмично, препоръчително след продължителни празници и обилни трапези. Приемането на чай и вода (1-2,5 литра) е задължително.

Вариант 1

Диня

Почистена от корите диня се разпределя на 5-6 порции. Колкото и да е сочен този плод, той не може да удовлетвори потребностите на организма от вода. Затова през този ден приемайте и минерална вода.

Вариант 2

Ябълки

1,5 кг ябълки (сурови или печени). Печените могат да се приготвят и с извара, но без захар и да се посипят с канела.

Вариант 3

Банани

През деня могат да се изядат 6-7 банана. И отново не забравяйте за водата!

Вариант 4

Кисело-млечен продукт

Изберете си 1,5 л кисело-млечен продукт с не повече от 1,5% масленост и го приемайте на малки глътки през целия ден.

Разтоварващите дни най-добре се провеждат, когато сте заети. Ако сте си у дома и планирате нещо подобно, бъдете готови за редица препятствия – липсата на достатъчно занимания обикновено навежда мисълта по-често на храната.

Не забравяйте: винаги при появата на силен глад през тези разтоварващи дни, изпийте чаша айран или вода.

Източник: dieti.info

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.