Как да се събуждате с усмивка всяка сутрин


Как да се събуждате с усмивка всяка сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Може би през делничните дни доброто настроение рано сутрин ви се струва непосилна задача, но всъщност това изобщо не е така. Сънят е нещо наистина прекрасно, но и събуждането трябва да бъде също толкова вдъхновяващо и изпълнено с позитивизъм. Най-важна е вътрешната нагласа, а следващите 4 съвета ще са ви от полза.

Пригответе се за следващия ден още от вечерта

Избирането на дрехи или оправянето на чантата определено не са неприятни занимания, ако не се правят рано сутрин. Свършете тези неща от предишния ден. По този начин ще имате повече време, за да се насладите на ароматното кафе, да послушате музика или да закусите нещо вкусно и любимо.

Събудете се по-рано

Ако се събудите дори само с 10-15 минути по-рано, ще имате достатъчно време да се настроите позитивно за предстоящия ви ден. Не позволявайте на 15-минутната дрямка да развали настроението ви за целия ден. Няма да се наспите повече, а настроението ви ще е значително по-лошо.

Без стряскаща аларма

Не е нужно алармата ви да звучи стресиращо. Изберете по-тиха и дори приятна мелодия. Научно доказано е, че силните аларми рано сутрин са изключително вредни за здравето. Също така се опитайте да се събуждате по едно и също време абсолютно всеки ден, дори през почивните дни. По този начин ще настроите биологичния си часовник и след известно време няма да ви е чак толкова трудно да се събуждате. Така ще се подобри и настроението ви сутрин.

Благодарете

Водим толкова забързан начин на живот, че рядко се сещаме да се зарадваме на нещо малко. Просто спрете за момент и помислете за нещо, което ви прави щастливи. Благодарете и започнете деня си с усмивка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама