Как вредните храни ни правят нещастни


Как вредните храни ни правят нещастни

Всички знаем, че с лошите храни трупаме мазнини и излишни килограми, а организмът ни се задръства. Малко обаче се замисляме за това, че те вредят също на кожата ни и ни довеждат до тежки депресивни състояния.

Хамбургерите, пържените картофки, шоколади и захари може да ни накарат не само да изглеждаме, но и да се чувстваме ужасно.

Сайтът shape.com пише за седем странични ефекта на хранителен режим с високо съдържание на нездравословни продукти, които може да ви вдъхновят веднага да тръгнете на разходка или спорт.

Ботокс преди да ви е дошло времето

Това, което е вредно за талията, е вредно и за лицето ви. Захарите и транс мазнините може да предизвикат възпалителна реакция. Това води до гликиране, което ще рече, че забързва процеса на стареенето. Деактивира се произвеждането на антиоксидантите срещу стареене в тялото ви и кожата ви се уврежда повече при излагане на слънчева светлина.

Много тесни дънки

Има голямо количество натрий във вредните храни. Това може да доведе до подуване на корема. Натрият помага за разнасянето на кръвта по тялото, но също така привлича вода. Комбинацията на сладко с газирани напитки води до убийствена комбинация, която кара тялото да се подува още повече.

Нередовен стомах

Бял хляб и бял ориз може да доведат до запек, защото не съдържат много фибри. Най-добрият приятел на констипацията е обезводняването.

Шепа лекарства вместо закуска

Прекалено много храни с високо съдържание на мазнини водят до много лошо храносмилане. Те се обработват по-бавно и ако все още стомахът ви не е смлял хамбургера от снощи, то на закуска стомашната киселина може да се вдигне до хранопровода ви и да усетите пареща болка в областта на сърцето.

Влудяващ предменструален синдром (ПМС)

Храните не причиняват ПМС сами по себе си, но определено могат да го влошат. Захар и нишесте водят до бързо покачване и сваляне на инсулина, което влияе на мозъка и води до преминаване от едно настроение в друго. Най-лошото, което можете да направите в този период от месеца, е да пиете кафе със захар.

Зависимост от аспирин

Много храни от типа на хот дог водят до силно главоболие. Експертите вярват, че тези храни водят до повишаване притока на кръв в мозъка.

Наистина лошо настроение

Много проучвания са доказали, че вредните храни водят до силна депресия и лошо настроение. Когато не се чувствате добре в кожата си, няма как психически да сте добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама