Какво се случва в тялото ни, когато пием кафе

  • Какво се случва в тялото ни, когато пием кафе
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 31.08.2016 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

За повечето от нас кафето е повече от напитка: неразделна част от нашия сутрешен ритуал, нещо, без което не можем. Независимо дали се радвате на тишината на утрото, на вечеря с приятели или среща с бизнес партньори, чашата горещо кафе винаги е добра идея.

Днес ви предлагаме да видите какво точно се случва с нашето тяло няколко часа, след като се насладим на кафето си.

През първите 10 минути: Кофеинът влиза в кръвта. Вашият пулс и кръвно налягане започват да се покачват.

20 минути: Започвате да се чувствате по-будни и фокусирани. По-лесно ви е да взимате решения и да решавате проблеми. В допълнение, кофеинът може да ви помогне да се чувствате по-малко изморени, тъй като се свързва с аденозин- рецепторите в мозъка ви.

30 минути: Тялото ви започва да произвежда повече адреналин. Това може да доведе до по-хубаво зрение, тъй като зениците се отварят.

40 минути: Нивото на серотонин в тялото започва да нараства. Това подобрява функционирането на моторните неврони, което в замяна увеличава мускулната сила.

4 часа: Кафето може да увеличи скоростта, с която клетките освобождават енергия. Когато това се случи, вашето тяло започва да гори мазнини, дори ако не се движите. Кофеинът също така стимулира и увеличава производството на стомашни киселини.

6 часа: Кофеинът в кафето причинява диуретичен ефект. Освен вода, вашето тяло губи някои важни витамини и минерали. Това може да доведе до незначителни нарушения в метаболизма.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.