Поставете щипка за пране върху ухото си. Ефектът ще ви изненада

  • Поставете щипка за пране върху ухото си. Ефектът ще ви изненада
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 02.05.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

През живота си ще изпитате болки, умора и това е напълно нормално. Ние сме хора и не може винаги да се чувстваме отлично. Но понякога с малко "подбутване" на нашите органи, можем да им окажем положителен ефект. 

Има интересни и нетрадиционни методи, с които можем да подобрим здравословното състояние на вътрешните си органи. За целта имате нужда единствено от щипка за пране, която да поставите върху определени точки върху ушите си.

Всяко ухо съдържа пълна рефлексна карта на тялото, богата на нервни окончания и множество съединители към централната нервна система.

1. Най-горната част на ухото

Най-горната част от ухото ви има директна връзка с гърба и раменете ви. Като оказвате натиск върху тази точка в рамките на една минута всеки ден, ще помогнете за намаляването на напрежението в тези области.

2. Върха на кривата на ухото

Тази точка на ухото ви е свързана с органите ви. Затова, ако изпитвате вътрешно дискомфорт, поставете щипката върху тази точка. (Винаги се консултирайте с лекар, за да разберете каква точно е причината).

3. Горната-средна част на ухото

Тази част на ухото е свързана със ставите ви. Окажете натиск върху тази точка, за да освободите напрежението и усещането за скованост, често причинени от дълго стоене на клавиатурата.

4. Долната-средна част на ухото

Натискайки тази точка от ухото си, ще облекчите синусите и гърлото си. Това може да е от голяма помощ, когато искате да се наспите добре, но имате запушен нос или се чувствате претоварени.

5. Точно над меката част на ухото

Тази точка е свързана с храносмилането. Може да използвате този метод и като превантивна мярка на дискомфорт в тази област.

6. Меката част на ухото

Тази част е свързана с главата и сърцето. Оказвайки натиск там, ще се погрижите за здравето на сърцето си, а също така ще облекчите мигрена и главоболие.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.