Защо зимата е най-подходящият сезон да предприемете лазерна корекция на очите?


Защо зимата е най-подходящият сезон да предприемете лазерна корекция на очите?
Снимка: iStock/Guliver

Има определени периоди в годината, които са по-подходящи за постигането на конкретни цели от списъка ви със задачи. Например, пролетта и лятото са времето, когато повечето от нас се мотивират да влязат във форма. Есента много хора се решават да се запишат на нов курс за усъвършенстване на умения и придобиване на нови знания. Оказва се, че в повечето случаи зимата е най-подходящото време, в което да предприемете козметични и лазерни процедури.Сред тях е и лазерната корекция на зрението, с помощта на която окончателно да се освободите от очилата и контактните лещи.

"Нова година, ново аз!" е мотото на всеки през януари. В началото на годината всеки малко или много си поставя за цел да предприеме някаква позитивна промяна, която да подобри начина му на живот. Защо да не започнете тази година с нещо, което наистина ще внесе комфорт и лекота в ежедневието ви? След лазерна корекция на зрението ще можете да плувате, играете тенис, да се катерите в планината и какво ли още не, без да изпитвате неудобствата на досадните очила и контактни лещи.

Макар и не чак толкова дълго като период, възстановяването от подобна процедура също протича по-лесно през зимата. За повечето от нас студените зимни дни не са най-активното време от годината. Сега е моментът, в който прекарваме повече време в къщи с по-малко спортни и/или социално ангажименти, което прави зимата подходящо време за почивка и възстановяване.

Ако предприемете лазерна процедура за корекция на зрението през зимата, възстановяването ви ще е приключило много преди всички вълнуващи летни приключения, които сте запланували. Пътувания, морски ваканции, гмуркане, спортуване на открито, ходене на фестивали. Всичко това ще изживеете много по-пълноценно, ако си подарите свободата на зрението с лазерна корекция.

Най-важното, което трябва да знаете е, че съвременните методи за лазерно коригиране на зрението са изключително усъвършенствани и щадящи, а периода за възстановяване е сведен до минимум. "Последната новост в лазерната корекция, методът SmartSurfACЕ, например, позволява да се коригира зрението директно без допир до роговицата. Лазерната станция коригира зрението през повърхностните слоеве на роговицата без механична намеса, без използването на микроножове, засмукване, оформяне на ламбо, без инцизия или използването на алкохолни разтвори", ни разяснява доц. Андрей Андреев, който е управител на Очна клиника Ден и активно практикуващ офталмолог с над 35-годишен опит. От него разбираме още, че лазерната корекция на зрението се прилага при премахването на късогледство, далекогледство, астигматизъм и комбинацията от тях. Най- добре е подобна процедура да се планира между 20 и 45-годишна възраст. Самата процедура трае 10-15 минути, а пациентът може да усети ефекта от подобрената способност на зрението си веднага щом отвори очи.

Погледнете в новата година с нови очи и се радвайте пълноценно на света около вас, на любимите хора и се насладете на хобитата си с пълна сила!

Сподели с твоите приятели

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама