Ако правите тези 5 неща, ще имате здрави зъби


Ако правите тези 5 неща, ще имате здрави зъби
Снимка: iStock/Guliver

Ако приемем, че очите са "прозорец към душата", то тогава устата е прозорец към цялостното ни здраве. Все пак, това е мястото, на което дъвчем храната и улесняваме храносмилането. От друга страна, зъбите ни помагат да говорим свободно, да произнасяме различни звуци и не на последно място - поддържат формата на лицето ни. А когато в уравнението добавим и красивата усмивка, то вече на всички е ясно, че оралната хигиена е изключително важна! Ако правите тези 5 неща, ще си гарантирате здрави, чисти и бели зъби.

1. Пийте повече вода

Водата продължава да бъде най-добрата напитка за цялостното ви здраве - включително здравето на устната кухина. Като правилно трябва да пиете вода след всяко хранене. Това помага за измиване на някои от лепкавите и кисели остатъци от храни и напитки.

2. Яжте хрупкави плодове и зеленчуци

Готовите за консумация храни са удобни и практични, но със сигурност не и когато става въпрос за зъбите ви. Яденето на пресни, хрупкави продукти не само осигурява на тялото повече фибри, но е и най-добрият избор за вашите зъби. Рязането на всяка хапка също може да ви изиграе лоша шега – просто накарайте тези челюсти да работят!

3. Ограничете сладките и кисели храни

Когато се срещне със слюнка, захарта се превръща в киселина, която може да ерозира емайла на зъбите. Тези киселини водят до кариеси. Киселинните плодове, чайовете и кафето също могат да развалят зъбния емайл. Просто бъдете внимателни.

4. Използвайте наистина добра четка за зъби

Знаем, че понякога е истинско предизвикателство да изберем хубава четка за зъби. За щастие, вече имаме решение на този проблем! Най-новото допълнение към гамата ISSA на FOREO – ISSA 3, е висококачествена звукова четка, която осигурява пълна грижа за зъбите, езика, бузите и венците – грижа 4 в 1. Ние лично се убедихме в предимства ѝ, а те определено не са малко.


Интелигентен шведски дизайн, 10 000 пъти по-хигиенична от найлоновите четки с четина, разполага с 11 000 T-звукови пулсации в минута с два пъти по-силна иновативна, хибридна глава на четката, която прави измиването на зъбите още по-ергономично и позволява да ги миете с лекота, използвайки естествени ръчни движения. Осигурява превъзходни резултати, несравними с електрическите модели, което ни впечатли.

Тази четка е препоръчана от стоматологичните експерти, заради нейните клинично доказани страхотни резултати: 140% подобрение на състоянието на устната хигиена и премахване на 30% повече плака от ръчната четка за зъби, като по този начин се намаляват шансовете за развитие на гингивит. ISSA 3 работи безупречно 365 дни с едно USB зареждане, което я прави идеален спътник, където и да пътувате. Най-новото звуково изобретение на FOREO се бори с плаката, но е внимателно към венците и портфейла ви.

ISSA 3 е изработена от медицински силикон с мисъл за опазване на планетата. Разграждането на пластмасовите четки за зъби отнема 400 години, което означава, че всяка такава четка за зъби, създавана някога от тяхното изобретение през 30-те години, все още съществува. А за нас е важно да имаме здрави зъби, но и да се грижим за доброто на Земята, затова ISSA 3 определено ни спечели.

ТУК може да научите повече за модела, както и да го закупите с безплатна доставка.

5. Използвайте паста за зъби с флуор

Когато става въпрос за пастата за зъби, има по-важни елементи, които трябва да търсите от силата на избелване или вкуса. Уверете се, че съдържа флуорид - водеща защита срещу кариес. Той действа, като се бори с микробите, които могат да доведат до гниене, осигурявайки защитна бариера за вашите зъби.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама