Алкохол по време на месечен цикъл? Определено не!


Алкохол по време на месечен цикъл? Определено не!

Вероятно ви се е случвало да пиете алкохол по време на цикъл. И макар да не е особено препоръчително, понякога наистина се налага да пийнете чаша вино с приятелките си. Има дами, при които алкохолът не води до проблеми. Но при тези, които имат болезнена и обилна менструация, ситуацията е доста различни. Вижте до какви неприятности води употребата на алкохол.

1.Усилва болката

Стомашните крампи обикновено се появяват, когато организма е дехидратиран. Консумацията на голямо количество алкохол води до дехидратация, а това от своя страна до стомашни крампи. Жените, които страдат заради болезнена менструация изпитват двойно по-силни болки след прием на алкохол предишната вечер.

2. Засилване на предменструалните симптоми

Те са различни при всяка една жена. Най-често срещаните са главоболие, подуване на корема, болки в гърдите, променливо настроение, нервност и тн. Наличието им определено е неприятно. При консумацията на алкохол няма да се почувствате по - добре, дори напротив. Алкохолът единствено и само е възможно да засили предменструалните симптоми и да направи последните няколко дни преди цикъла още по-ужасни.

3. Нередовен цикъл

Алкохолът значително повишава нивата на тестостерон и естроген в организма, а това може да доведе до големи аномалии. Ако редовно консумирате алкохол, възможно е цикълът ви да стане много нередовен.

4. Понижава нивата на магнезий

Ниските нива на магнезий водят до понижаване нивата на кръвната захар. Когато сте в цикъл ви се хапва нещо сладичко, нали? Шоколадът, например, дори може да намали болката при менструация. Когато сте в цикъл, нивата на магнезий естествено падат. Приемът на алкохол допълнително ги понижава, а това води до още по-голям спад в нивата на кръвната захар.

5. Повишава емоционалните изблици

Хормонът естроген значително повишава нивата си в следствие приема на алкохол. Това може да ви направи значително по-емоционални и чувствителни. Възможно е да се разстройвате заради неща, които дори не биха ви направили впечатление при други обстоятелства.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама