Бучу и неговата супер сила при уринарни инфекции


Бучу и неговата супер сила при уринарни инфекции
Снимка: Bucconox

Бучу? Какво е това? Името е странно, но отговорът е съвсем простичък – бучу е растение, с произход от Южна Африка, което освен приятно пикантен вкус, притежава и някои супер лечебни сили.

Историята на бучу

Бучу има дълга история на употреба в традиционната билкова медицина. Листата на растението са се използвали от билкарите за лечение на инфекции и възпаления на пикочните пътища, простатата, както и при подагра. Известен още като „еликсирът на младостта“, бучу се консумирал основно чрез дъвчене на листата.

В продължение на много години ползите за здравето от бучу са били до голяма степен фолклорни и е имало малко, или почти никакви научни тестове, които да предоставят доказателства за лечебната му стойност. Но нещата се променили още през далечната през 1821г., когато билката е официално регистрирана във Великобританската фармакопея, като средство при цистит и други инфекции на пикочните пътища. И още – няколко години по-късно през 1847г., билката се представя пред американски лекари като универсално лекарствено средство за терапия на бъбречни заболявания, благодарение на свойствата си на естествен диуретик.

Cape Kingdom Nutraceuticals, признава бучу за „чудодейната билка“ на Южна Африка, с мощни естествени противовъзпалителни свойства. Бучу притежава антиинфекциозни, противогъбични и антибактериални действия.

Тъй като растението убива лошите бактерии се смята, че е в състояние да се справи самостоятелно с източника на инфекция на уринарния тракт. Действа ефективно, не само за облекчаване на болезнените симптоми, но и за премахване на патогенните бактерии попаднали в пикочните пътища. Диуретичните свойства на бучу допълнително подсилват действието му. Билката оказва благотворно влияние върху целия уринарен тракт и се използва при инфекции на пикочния мехур (цистит), уретрата, простатата или бъбреците.

Наричат бучу по още един начин – естествен антибиотик!

Смята се, че докато обикновените антибиотици предизвикват доста нежелани странични ефекти, бучу, използван като естествен антибиотик, не дава такива и е безопасен за редовна употреба, дори и за по-продължителни периоди. Поради това бучу може да се използва и превантивно при хора, които страдат от хронични или повтарящи се инфекции на пикочния мехур.

Да, растението определено притежава супер сили и се бори успешно с неприятните уринарни инфекции. А ако страдате често от такива, най-вероятно вече се питате:

„Как да използвам бучу?“

За щастие, науката в наши дни е напреднала и вече не се налага да дъвчем листата на бучу. Днес растението се приема под формата на хранителни добавки или чай. Традиционните препоръки за билката включват употребата на 1–2 грама от изсушените листа, приемани три пъти дневно в капсули или в чай. Какво количество бучу ще приемате все пак зависи и от вашето състояние. Дозировката ще бъде различна при активна уринарна инфекция и при превенция. Не винаги повече е по-добре, затова, за да избегнете предозиране на билката и да постигнете оптимални резултати, по-добре заложете на таблетките.

Бучу се комбинира успешно и с други природни средства за лечение на уринарния тракт, а когато си имаме работа с упорити уринарни инфекции, е полезно да се подсигурим и да използваме цялата сила на природата.

Със сигурност сте чували за благотворното действие на екстракта от червена боровинка. Червената боровинка пречи на бактерии от рода Е.coli да се прикрепят към пикочните пътища и да предизвикат инфекция. Тя съдържа антиоксиданти, които притежават антибактериални и противовъзпалителни свойства. Това прави екстракта от червена боровинка изключително ефективен – според изследванията той намалява риска от инфекции на пикочните пътища с до 50%! 

Но бучу и червената боровинка имат още помощници в борбата с уринарните инфекции. Мечото грозде, например, е използвано за лечение на цистит още от бабите ни, когато антибиотиците  не са били широко разпространени. Екстрактът от мечо грозде е подходящ за профилактика и лечение на хроничен рецидивиращ цистит. Успешно облекчава симптомите на дискомфорт, честите позиви за уриниране и успокоява възпалението. 

Bucconox е продукт, който съдържа екстракт от бучу, червена боровинка и мечо грозде, както и още един доказан борец срещу уринарните инфекции – екстракт от бяла бреза. Екстрактът от листата на бяла бреза има доказано благоприятно действие срещу бактерията E.Coli, подпомага диуретичния ефект и притежава силно противовъзпалително действие. Комплексът от съставки на Bucconox, има благоприятно въздействие върху здравето на уринарния тракт и не на последно място – облекчева симптомите на парене и често уриниране, както и действа диуретично.

Понякога е нужно съвсем малко, за да подобрим здравето си, а природата ни дава супер сили и почти неограничени възможности, в лицето на нейните растения. Съвсем възможно е да преборим постоянните позиви за уриниране, досадното парене и болката. Използвайте бучу, в комбинация с останалите вълшебни билки като профилактика, пийте много течности, поддържайте добра хигиена и уринарните инфекции ще стоят далеч от вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама