Бърз тест с ръце показва дали имате сърдечни или белодробни проблеми


Бърз тест с ръце показва дали имате сърдечни или белодробни проблеми
Снимка: iStock

Ранното откриване на сърдечно-съдови проблеми може да спаси живот. Някои от симптомите са доста очевидни, като болка в гърдите или недостиг на въздух, други обаче може да не бъдат толкова лесно забелязани.

Вижте още: Чай от бананова кора: Ползи и начин на приготвяне

Експерт говори за неочакван признак на сърдечно заболяване, който може да се появи на пръстите. Дерматологът д-р Даниел Сугай предупреди, че хората с това заболяване могат да получат удебелени пръсти. Върховете им стават по-големи, а ноктите се извиват надолу. В този случай ъгълът между пръста и нокътното легло изчезва.

@drspf Tip: Ditch the nail polish before your 💅 #dermatology appointments #drsugaiskincare #nails #nailchange #psoriasis #irondeficiency #nailclubbing #greenscreen ♬ Love Is Gone (feat. Dylan Matthew) (Acoustic) - SLANDER, Dylan Matthew

В профила си в Tik Tok докторът сподели лесен тест, който разкрива дали имате удебелени върхове на пръстите. Д-р Даниел Сугай обясни, че при хора, които имат такива пръсти, има вероятност да имат сърдечни или белодробни заболявания като рак.

За да направите теста, трябва да долепите ноктите на палците на ръцете си, за да се види дали има пространство във формата на диамант, което е известно като прозоречен тест на Шамрот. Ако нямате такова, това може да е знак за белодробен или сърдечен проблем. Причината, поради която тези пръсти се свързват със сърдечни заболявания е, че състоянието често се причинява от ниски нива на кислород в кръвта, какво може да се случи, ако сърцето не може правилно да изпомпва кръв през тялото.

Вижте още: 3 невероятни ползи за здравето от оризовия оцет

Други признаци на сърдечно заболяване, за които трябва да знаете, включват болка в гърдите, задух (недостиг на въздух), болка в цялото тяло, чувство на слабост и гадене.

Важно е да се отбележи, че този тест не е сигурен знак, че имате сърдечни или белодробни проблеми, но можете да посетите вашия лекар, за да изключи всякакви съмнения

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама