Чаят от този плод прави чудеса с тялото ви: Регулира кръвната захар и предпазва бъбреците


Чаят от този плод прави чудеса с тялото ви: Регулира кръвната захар и предпазва бъбреците
Снимка: Pixabay.com

Чаят от червена боровинка има страхотен ефект при много заболявания, особено тези на урогениталния тракт.

Освен многобройните ползи за здравето, този чай е и вкусен и мнозина обичат да го пият като любима топла напитка.

Вижте още: Стоенето с кръстосани крака може да е много опасно за здравето

Червената боровинка е здравословен нискокалоричен плод, богат на фибри, витамини и минерали, сред които преобладават витамините С, А, Е, минералите калций, калий, магнезий и желязо. Богат е на антиоксиданти, на които дължи мощните си лечебни свойства.

Бъбреците са отговорни за елиминирането на токсините, поддържането на pH на кръвта, балансирането на електролитите и производството на определени хормони. Като такива те са много важни за правилното функциониране на целия организъм. Особено необходимо е да се грижим за тяхното здраве. За да предотвратите образуването или да помогнете за изхвърлянето на вече образували се камъни в бъбреците, от голяма полза е чаят от червена боровинка.

Червената боровинка е богата на антиоксиданти, витамин С и фибри и именно поради богатия си състав е много мощна при лечение на редица здравословни проблеми. Този плод също съдържа урсолова киселина, която има невероятни противовъзпалителни (противовъзпалителни) свойства.

Както вече споменахме, чаят от червена боровинка помага за запазване здравето на бъбреците, но и за изхвърлянето на камъните.

Вижте още: Тих симптом на рак, който можете да забележите, когато нанасяте рол-он дезодорант

Пресните червени боровинки, както и чаят, се използват за профилактика и лечение на всички видове бактерии на пикочните пътища. Той е отлично слабително средство, подпомага храносмилането, стабилизира работата на храносмилателния тракт. Чаят е полезен за диабетици, защото регулира нивата на кръвната захар. Запазва здравето на черния дроб, а редовното пиене насърчава изхвърлянето на натрупаните токсини. Лекува кожни и очни инфекции и като цяло е добър при лечение на бактерии и гъбички.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама