Човек, който е в добро здраве, може да види красотата на света


Човек, който е в добро здраве, може да види красотата на света
Снимка: iStock

Каквото и да прави, човек трябва на първо място да има отношение към себе си, към своя вид, към собствената си физика.

Грижата за външния вид - трябва да съпровожда всекидневието от детството до последния ден на живота.

Детето и животното винаги знаят кога трябва да спрат яденето. Родителите, които убеждават своите деца да ядат, покваряват инстинктивните им усети. Стомахът трябва да е пълен, но не и препълнен. Прехранва ли се детето, то загубва този фин контрол над себе си. Поради това погрешно възпитание повечето хора на цивилизования свят са загубили този първичен инстинкт, а с него и контрола над себе си. Те нямат чувство кога да спрат яденето. Някои хора дотолкова са го загубили, че могат да ядат през целия ден, те са вечно гладни. И колкото и да са яли, те не чувстват ситост.

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗЕН ЧАЯТ ОТ КОПРИВА?

Само човек с нормално си тегло може да бъде в пълна физическа готовност. Жив пример за това са спортистите. Всички те владеят себе си, но с увеличаване на теглото влошават и резултатите си. За да бъде един мускул с необходимата еластичност, пъргавина и лекота в движенията, той трябва да има и съответната чистота, между мускулните влакна не бива да има никаква ръжда във форма на тлъстини или каквито и да били други чужди субстанции.

Човек, който е в добрата си форма с добро здраве, вижда навсякъде красотата с цялата й колоритна гама. За него са радост припкащите дечица, лехите в градината, той отчита всяка проява на човешкия гений. Той с лекота възприема и се влива в трудовия живот на човека, радвайки му се и възприемайки го с цялата му динамичност. Болният човек страни и се уединява динамичния поток на живота, който за него е грозен и непривлекателен. Но може би и това е сигнал на природата, с който трябва пак да намерим начин да се справим.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама
Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама