Детоксикиране на тялото с Detoxant


Детоксикиране на тялото с Detoxant
Снимка: ПР

След обилните гощавки през великденските празници и поредицата от имени дни, преди и след тях, се замисляме за детоксикиране на тялото. Разтоварването на организма трябва да се приема не като задължение, а като естествена необходимост, която да се извършва периодично. Дали обаче продуктите за детокс помагат на здравето ни, или са само мит и реклама на фирмите за хранителни добавки? Ето мнението на специалистите.

Детоксикиране на тялото – мнения

Детоксикацията, както и самата хомеопатия, или изцяло се приема, или напълно се отхвърля. Това е по възгледите на хора с различни професии.

Мнението на скептици е, че идеята за пречистване на тялото е плод на производителите на детоксикиращи продукти, които в стремежа си за продажби, залагат на рекламата за здравословен начин на живот.

От другата гледна позиция, "демаркационната" линия е застъпена от световноизвестни личности. Сред тях е Гуинет Полтроу, която е голям привърженик на детокса. Тя редовно го прилага за поддържане на отлична здравословна форма и завидно самочувствие.

Детокс в миналото и днес

Методите за освобождаване на организма от токсините не е новост. Още в миналото, преди стотици и хиляди години, детоксикация на организма се е прилагала в редица целебни традиции. Такива методи са прилагани от древни народи. Пример за това са индийската аюрведа терапия, китайската народна медицина и много други.

Детоксикиране на тялото - за и против

Природолечители и билкари са на мнение, че задръстването на организма с токсини е причина номер едно за развитие на множество болести. Затова те се придържат към детоксикацията и я препоръчват като задължителна превантивна мярка.

Поддръжниците на тази идея обясняват тезата си с факта, че ако тялото не бъде пречистено периодично, цялостното здраве на човек е в опасност. Те твърдят още, че това крие риск и отключва хронични заболявания със стомаха, проблеми със сърцето, депресия, главоболие, болки в мускули и стави и някои видове рак.

За решаване на подобни проблема се прилагат най-различни детоксикиращи продукти на билкова основа. Те са под различна форма - витамини, чайове, сокове, тинктури, хапчета... Такива продукти са комбинирани в една формула: Detoxant цена в аптеките, мнения, отзиви, производител, състав, форум, България.

Представители на "опозиция детокс" се срещат сред диетолози, лекари, знахари, терапевти и пр. Сред тях има и много с независими професии.

Медицината също е на мнение, че детоксикацията на тялото е необходима превантивна мярка. Такава трябва да се прилага на пациенти, пристрастени към лекарствени средства, наркотици, както и в случаи на сериозни отравяния. Детоксикацията на тялото служи за пречистване на организма от паразити и токсини.

Отричащите метода детокс смятат, че организмът ни не се нуждае от външни процедури. Според тяхната теза, природата се е погрижила сама да се справя с този проблем.

В заключение:

Истината е, че ако тялото ни не се пречиства редовно от вредните отрови, паразити, токсини и химични вещества, които попадат в него, няма как да бъдем здрави. Затова, ако по една или друга причина вашият организъм не може сам да се справя с вредните външни и вътрешни фактори и паразити, които ежедневно го нападат, то поръчайте си детоксикиращ продукт от официалната страница на сайта: detoxant.me.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама