Доказано: Кафето е полезно, но ето по колко може да пием


Доказано: Кафето е полезно, но ето по колко може да пием
Снимка: iStock

Ако сте любители на кафето и всеки ден се наслаждавате на поне една чаша от ароматната напитка, тази статия е точно за вас.

Доказано е, че пиенето на кафе само по себе си носи много ползи. Ето някои от тях:

Благодарение на допамина в него, настроението и общото здравословно състояние се повишат след консумацията на 1-2 чаши кафе дневно.

Допаминът всъщност е веществото, отговорно за нашето привикване с употребата на кафе. Специалистите обаче предупреждават, че повече от 2 чаши кафе на ден ще ви докара по-лесни пристъпи на паника, така че бъдете внимателни!

Кафето не нарушава сърдечната дейност.

Тази заблуда беше развенчана. До 2 чаши дневно правят организма по-малко уязвим към различните сърдечно-съдови заболявания, твърди най-новото изследване.

Кафето може да намали риска от болест на Алцхаймер.

Точно, както намалява риска от болест на Паркинсон, кафето ни предпазва и от болест на Алцхаймер – най-честата причина за деменция в света.

Няколко проучвания показват, че пиещите кафе имат 65 % по-нисък риск от развитие на болест на Алцхаймер. Освен кофеин, кафето съдържа изобилие от антиоксиданти, които могат да играят роля в борбата с болестта.

Кафето действа положително на паметта.

Установено е, че консуматорите на кафе след 60 години по-малко страдат от изгубване на паметта и влошаване на когнитивните функции.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама