Ефикасни начини да се отървем от стреса


Ефикасни начини да се отървем от стреса
Снимка: iStock/Guliver

Животът ни е много динамичен и изпълнен със стрес. В ежедневието си се чудим кое да свършим и за кое да мислим най-напред от многото ни ангажименти. Те могат да нанесат на тялото ни сериозни проблеми, ако не се научим да се справяме със стреса навреме. Това обаче няма да стане като мислим за него постоянно. Дори напротив - ще се увеличи. Тогава какво да правим? За щастие има как да се справим със стреса бързо и лесно само с няколко малки трика. Ето кои са те:

Запазете си час за масаж

Масажът ще ви помогне да освободите негативната енергия от тялото си и на фона на релаксиращата музика ще започнете да мислите само положителни неща. Това е перфектен начин за елиминиране на стреса и истински релакс.

Тренирайте всеки ден

Един много ефикасен начин да накарате тялото си да се отпусне е чрез тренировка. Така то праща положителни сигнали до мозъка и ви кара да си почивате. Правете го всеки ден и с удоволствие. Така не само ще се справите с натрупания стрес, но и ще поддържате тялото си във форма – нещо, което ще повиши самочувствието ви и ще ви накара да гледате на живота от розовата му страна. Ключът към спокойния ум е релаксираното тяло.

Започнете деня с положителни мисли

Всяка сутрин ставате, набързо се оправяте и започвате с натовареното си ежедневие. Събудете се малко по-рано, за да започнете деня си бавно и без излишно бързане. Дори да ви се струва трудно в началото, тялото ви ще свикне да се буди по-рано, а умът ви ще ви е благодарен, че не го напрягате от сутринта.

Посрещнете деня с усмивка

Не забравяйте да се усмихвате. Усмивката е един от най-важните фактори за преодоляване на стреса. По този начин показвате, че сте в отлична форма и така усмивката на лицето ви успокоява. Посрещайте и поздравявайте всеки с усмивка. Така ще спечелите само положителни емоции за себе си. Учени съветват, че е добре около 15 минути на ден да отдаваме на фантазии, затова се отпуснете се и помечтайте за хубави неща...

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама