Ето как тялото ни сигнализира за здравословен проблем


Ето как тялото ни сигнализира за здравословен проблем
Снимка: iStock

Много често хората не се замислят за здравето си, докато нещо не ги заболи или разтревожи, защото и най-здравите изпитват неразположение понякога.

Важно е да слушаме тялото си, защото то ни показва, ако имаме някакъв проблем.

Ето някои знаци, които не бива да пренебрегвате (но и не бива да ви паникьосват), които показват за нуждите на тялото ни:

Усещате очите си постоянно сухи и по-чувствителни, ако прекалявате с времето пред екраните на смартфона и другите устройства. Ако обаче забележите нетипична сухота в очите и устата, по-вероятно става дума за белег на възпаление и е редно да се посъветвате с медицинско лице.

Постоянно ви е студено, дори и температурите да са по-високи. Вероятно това значи, че щитовидната ви жлеза секретира по-малко от хормоните си, и това забавя метаболизма ви.

Вижте още: Това са ранните симптоми на диабет при жените

Косопад отвъд нормалното, може да е признак за дефицит на желязо и/или витамин D. Тях може да си набавите с храна или хранителни добавки и дори с излагане на слънце (за витамин D).

Зъбите може да са прекалено чувствителни към топла или студена храна или дори при съприкосновение с четката за зъби при затруднения със стомаха. Ако страдате от рефлукс, не е изключено стомашната киселина да уврежда зъбния емайл и така да провокира това. Навреме установено, подобно състояние може лесно да бъде лекувано.

Постоянната жажда може да е признак на диабет, при който се повишава количеството на глюкоза в кръвта, и това от своя страна засилва работата на бъбреците. Заради повишеното уриниране е нормално да усещате жажда.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама