Ето какво ще се случи, ако хапвате шепа тиквени семки на ден


Ето какво ще се случи, ако хапвате шепа тиквени семки на ден
Снимка: iStock/Guliver

Ако не консумирате тиквени семки редовно, тогава е време да започнете и да включите тези полезни семена към диетата си.

В суров вариант те имат много по-висока хранителна стойност. Можете да ги добавите към любимата си салата или купичка кисело мляко, а причините да го направите са свързани с всички здравословни ползи, които ще ти донесат:

1.Намаляване на тегло: Сурови тиквени семки са чудесен източник на протеини и фибри, които ще ти осигурят чувство за ситост.

2.Здраве за сърцето: Тиквените семки са богати на Омега-3 мастни киселини с изявено противовъзпалително действие. Те притежават доказани свойства да поддържат здравето на сърцето и да понижават кръвното налягане .

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ЛИМОНИТЕ

3.Повече енергия: Тиквените семки се отличават с висока концентрация на магнезий, един от най-важните минерали, от съществено значение за поддържане на енергийните нива и здравето на организма. Само половин чаша сурови тиквени семена осигурява почти 100 % от препоръчителната дневна доза магнезий.

4.Спокоен сън: Тиквени семки са чудесен растителен източник на аминокиселината L - триптофан, която насърчава тялото да произвежда хормон серотонин, известен със свойствата си да подобрява настроението, да намалява симптомите на депресия и да осигурява дълготраен и спокоен сън.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама